• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۲۱۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۹
بین الملل
تغذیه و سلامت

چگونه از سرطان‌زا شدن گوشت‌های کبابی جلوگیری کنیم؟

متخصصان تغذیه هشدار می‌دهند که کباب کردن انواع گوشت باعث تولید ترکیب‌های سرطان زا از جمله آمین‌های هتروسیکلیک (HCA) در گوشت می‌شود.

چگونه از سرطان‌زا شدن گوشت‌های کبابی جلوگیری کنیم؟به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از دویچه وله؛ گرچه اغلب بررسی‌ها، گوشت قرمز را منبع اصلی این مواد سرطان‌زا به شمار می‌‌‌‌آورند، اما ماهی و مرغ کبابی هم به همان اندازه، حاوی این آمین‌‌ها هستند. کباب کردن، همچنین گوشت را در معرض ترکیبات سرطان‌زای موجود در شعله‌های آتش قرار می‌دهد. این ترکیبات که به عنوان PAH شناخته می‌شود، به سطح گوشت می‌چسبد.

 راه‌هایی برای کباب کردن وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد:

- گوشت را در قطعه‌های کوچک‌تر برش دهید تا سریع‌تر پخته شوند. پخت و پز در دما‌های پایین می‌تواند خطر تولید ترکیبات سرطان‌زا را کاهش دهد.

- گوشت‌های کم‌چرب یا بدون چربی را انتخاب کنید. کباب کردن این گوشت‌ها باعث کاهش دود حاوی هیدروکربن‌های مضر می‌شود. برای کباب کردن، مرغ، غذا‌های دریایی، بوقلمون بدون پوست و برش‌های بدون چربی گوشت گاو، بره و... را انتخاب کنید.

- گوشت را به طور مرتب روی شعله بچرخانید. با این کار HCA کمتری روی گوشت تشکیل می‌شود.
بهتر است گوشت کبابی را روی تور‌های مخصوص آلومینیومی یا فویل‌های آلومینیومی قرار دهید تا مانع از ریزش روغن روی آتش شود.

- گوشت را ۳۰ دقیقه قبل از کباب کردن، در ترکیب سرکه بالزامیک یا آب لیمو و همچنین کمی روغن زیتون قرار دهید و آن را طعم‌دار کنید. این کار می‌تواند تشکیل HCA‌ها را با ایجاد سدی بین گوشت و شعله‌های آتش و دود، کاهش دهد.

- قبل از شروع کباب کردن، گوشت را با اجاق گاز یا مایکروویو تا حدی بپزید. این کار باعث می‌شود زمان کمتری برای کباب کردن لازم داشته باشید. گوشت از قبل پخته شده را بلافاصله روی دستگاه گریل بگذارید تا کمتر در معرض آلودگی با باکتری‌ها قرار گیرد.

- استفاده از گریل گازی می‌تواند به شما امکان کنترل بهتر درجه حرارت مورد استفاده برای پخت را بدهد. از خوردن تکه‌های سوخته روی سطح گوشت به شدت پرهیز کنید.

- کباب کردن میوه‌ها و سبزیجات HCA تولید نمی‌کند، زیرا غذا‌های گیاهی حاوی پروتئین کمی هستند. این سبزیجات را در کنار غذا کباب کنید: مارچوبه، هویج، ذرت، کدو، قارچ و فلفل. همیشه همراه کباب، سالاد تازه، سبزیجات و میوه تازه مصرف کنید. چون ثابت شده مصرف سبزیجات به‌خصوص فلفل همراه گوشت‌های کبابی، خاصیت سرطان‌زا بودن آن‌ها را کاهش می‌دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صدور و دریافت شناسنامه نوزادان به صورت غیر حضوری در چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح پشتیبانی و رفع موانع کشاورزی در هیئت نظارت مجمع
عیادت رئیس دانشگاه تبریز از دانشجوی مصدوم این دانشگاه
شورای عالی راهبردی بستری برای همدلی و توسعه استان قزوین
واکاوی ابعاد سیاسی، حقوقی و رسانه‌ای پدیده تروریسم در شیراز
سرپرست فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان منصوب شد
درگذشت پدر شهید کورش کلاه کج در رامهرمز
خوشایندسازی محیط خدمتی با جدیت دنبال می‌شود
کشف و پلمب یک واحد تولیدی غیرمجاز کره در قم
برگزاری کلاس عملی و آموزشی کاشت گیاهان مرتعی و دارویی در خرم آباد
آغاز سرشماری کل و بز در استان زنجان
اصلاح حکمرانی آب با اولویت مصرف در دستور کار مجلس و دولت
آغاز مرحله استانی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در آذربایجان شرقی
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
اخبار البرز در یک نگاه در روز دوم دی
افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و قزاقستان در دستور کار
کشف قرص‌های غیرمجاز در تالش
کشف و ضبط ۹۰ کیسه آرد یارانه‌ای قاچاق در مهاباد
پیروزی صدرنشینان در هفته یازدهم لیگ برتر بسکتبال بانوان
اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای واردات ماشین آلات صنعت نساجی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
مدارس ابتدایی استان تهران جز فیروزکوه و رباط کریم مجازی شد
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)