معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان؛
هزینه ۱۰ میلیارد تومانی برای درمان بیماری هاری
۱۰ میلیارد تومان برای مقابله و درمان حیوان گزیدگی و بیماری هاری در استان هزینه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه هفته بیماریهای مشترک بین انسان و دام است گفت: این روزها بیماریهای زیادی بین انسان و دام مشترک اند که بعضی از این بیماریها از زمانهای طولانی وجود داشتند که بعضی بیماریها هم نوپدید هستند و مرگ و میر بالایی هم دارند و سالانه هزینههای زیادی بر دوش سیستم سلامت کشور میگذارد.بانشی افزود: فقط در سال گذشته برای حیوان گزیدگی و مقابله با بیماری هاری مبلغی حدود ۱۰ میلیارد تومان در کهگیلویه و بویراحمد هزینه شد و در کشور هزینه بسیار سرسام آوری به بار آورده است
وی گفت: بیماریهایی مانند سالک و هاری خیلی خطرناک هستند که برای مقابله با این بیماریها باید برنامه ریزی مشخصی داشته باشیم.
وی در خصوص برنامههایی که برای کنترل بیماریهای مشترک انسان و دام مشخص شد ادامه داد: در خصوص جمع آوری سگهای ولگرد مقرر شد یک محل نگهداری توسط شهرداری مشخص و در مورد هزینههای نگهداری سگها هم قرار شد در شورای اصناف کمیته اتلاف سگهای ولگرد که در استانداری تشکیل میشود بررسی و مشخص شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص تامین غذای سگهای ولگردی که جمع آوری میکنند گفت: دامپزشکی روزانه بین یک تا یک و نیم تن مواد غذایی فاسد در سطح بازار جمع آوری میکند که این مواد برای تامین غذای سگها مورد استفاده قرار میگیرد.
بسطامی کارشناس بیماری مشترک بین انسان و دام نیز گفت: بعضی از بیماریها در استان از میانگین کشوری بالاتر است.
بسطامی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۶۸ بیشترین بیماری تب مالت را در کشور داشتیم افزود: اگرچه این بیماری در طی این سالها کنترل شد و یک شیب ثابتی داشته است، ولی آمار استان در تب مالت سه درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
کارشناس بیماریهای مشترک انسان و دام در خصوص مبتلا شدن به تب مالت بر حسب جنسیت، سن، شهری و روستایی و مشاغل گفت: بر حسب جنسیت ۵۲ درصد مذکر و ۴۸ درصد مونث بوده و این نشان دهنده این است که زنان در همه فعالیتهای اجتماعی شرکت دارند.
بسطامی تب مالت را یک بیماری هزار چهره و متنوع خواند و افزود: علائم این بیماری شبیه بیماریهای دیگر است و به همین دلیل گاهی تشخیص این بیماری سخت میشود و این بیماری از طریق خوراکی تزریق استنشاق در سطح جامعه انتقال پیدا می کند و نیاز به کیتهای تشخیص استاندارد و پیشرفته دارد.
بسطامی در خصوص بیماری هاری که صد در صد کشنده است اشاره کرد و گفت: این بیماری ۱۰۰ درصد قابل پیشگیری و یک بیماری بومی است و ما در یک منطقه پرخطر هستیم.