• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۶۳۴۲
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸
بین الملل » تحلیلی
پايگاه اينترنتي بلومبرگ

ترامپ تهديدي براي دموکراسي

اقدامات ترامپ در اخراج هر مقام مخالف خودش، او را به ورطه فساد و خودکامگی کشانده است.

تهديد ترامپ عليه دموکراسيبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ پایگاه اینترنتی بلومبرگ در مقاله‌ای به قلم مارک گانگلاف نوشت: دونالد ترامپ نخستین بار در کارزار تبلیغات انتخاباتی خود اقدام به نقض هنجار‌ها و قوانین کرد، سپس در دوران ریاست جمهوری به این کار ادامه داد.

اما وی چنان بی کفایت بوده است که خودکامگی وی ممکن است به عنوان خطری واقعی علیه دموکراسی قلمداد نشود. این در حالی است که چنین احساس راحتی خیال، احساسی نادرست است. برای متلاشی کردن یک نظام دموکراتیک، الزاما نیاز به یک مغز متفکر جنایتکار نیست، بلکه یک رئيس جمهور زودرنج و بد اخلاق و یک حزب دولتی مطیع برای این کار کافی است.

مایکل بلومبرگ پیشتر در مقاله‌ای در این باره نوشت: این دقیقا همان شرایطی است که اکنون در خصوص رئیس جمهور و حزب جمهوریخواه، شاهد آن هستیم. جدیدترین نشانه‌ها و شواهد این موضوع را می‌توان در اقدامات ترامپ مبنی بر عزل بازرسان کل که وظیفه آن‌ها نظارت بر وزارت امور خارجه، آژانس‌های اطلاعاتی، نهاد‌های مقابله با شیوع ویروس کرونا و نهاد‌های مسئول کمک‌های مالی بوده است، مشاهده کرد. 
اگر جمهوریخواهان در تحقیق درباره اخراج این افراد، به دموکرات‌ها نپیوندند و ترامپ را در این خصوص مقصر ندانند، آنگاه قانون شکنی و فساد که اکنون هم در دولت به فراوانی مشاهده می‌شود، وخیم‌تر خواهد شد.
فرانسیس ویلکینسون در این باره در مقاله‌ای نوشته است متاسفانه، جمهوریخواهانی که از چنین تحقیقاتی حمایت می‌کنند، به ندرت در واشنگتن دیده می‌شوند. بر عکس، بیشتر این جمهوریخواهان از اقدام ترامپ در استفاده از حاکمیت قانون علیه دشمنان سیاسی حمایت کرده اند، و از این موضوع برای دفاع از خود بهره جسته اند. این موضوع، کاملا شبیه سناریوی خودکامه در مجارستان و برخی دیگر از کشور‌ها است. دموکرات‌ها و رسانه‌های خبری تنها زمانی متوجه رویداد‌ها می‌شوند که دیگر خیلی دیر شده است و نمی‌توان در این باره هیچ اقدامی کرد.
جدیدترین نشانه‌ها و شواهد این موضوع را می‌توان در اقدامات ترامپ مبنی بر عزل بازرسان کل که وظیفه آن‌ها نظارت بر وزارت امور خارجه، آژانس‌های اطلاعاتی، نهاد‌های مقابله با شیوع ویروس کرونا و نهاد‌های مسئول کمک‌های مالی بوده است، مشاهده کرد. اگر جمهوریخواهان در تحقیق درباره اخراج این افراد، به دموکرات‌ها نپیوندند و ترامپ را در این خصوص مقصر ندانند، آنگاه قانون شکنی و فساد که اکنون هم در دولت به فراوانی مشاهده می‌شود، وخیم‌تر خواهد شد.

- جنگ سرد در بازار
جنگ سرد اصلی زمانی آغاز شد که آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی تلاش کردند جهانی را میان خود تقسیم کنند که جنگ گرم، آن را ویران کرده بود. جنگ سرد جدید نیز احتمالا در بازار‌های مالی که به واسطه شیوع ویروس کرونا ویران شده است، کلید خواهد خورد.
یکی از اولین مواردی که در این خصوص رخ داد، اقدام سناتور‌های آمریکایی در رای دادن به اخراج شرکت‌های چینی از بازار‌های آمریکا در صورت وابستگی آن‌ها به دولت چین یا خودداری از افشای اسناد مالی و عملکردی آن هاست. «نوا اسمیت» با توجه به سوابق عملکرد برخی شرکت‌های چینی، سرمایه گذاران آمریکایی باید در این خصوص احتمالا قدردان باشند. وی همچنین هشدار داد این نوع "ملی گرایی مالی" ممکن است به حالت افراطی برسد و به اقتصاد جهانی آسیب وارد کند. 
«جان آترز» در این باره نوشت:، اما بزرگترین تحریکی که تا کنون صورت گرفته است، اقدام چین در تضعیف شدید واحد پولی خود در روز‌های پایانی هفته گذشته بود. این اقدام باعث تقویت صادرات چین می‌شود و احتمالا با هدف آزار دادن ترامپ صورت گرفته است. این موضوع حاکی از آن است که پکن حقیقتا از جنگ سرد استقبال می‌کند. جان آترز در این باره نوشت: این ممکن است اقدامی درست باشد، اما تنها به شرط آن که این معنا را داشته باشد که آتش جنگ، هرگز گرم نخواهد شد. اما اصلاح این نابرابری ها– میان اقتصاد‌های آمریکا و چین و نیز در درون اقتصاد‌های این کشورها– که باعث تشدید دشمنی‌ها میان دو طرف شده است، برای همه بسیار سودمند خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بیش از ۵۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در نایین
گلایه از امکانات شهری مهستان استان البرز
یادواره‌ای به یاد شهدای اقتدار وطن
عملیاتی شدن عبور ترانزیتی تحت پوشش «کارنه تیر»
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
جشنواره‌ای به رنگ زیتون
تغییر ساعت دیدار تراکتور – استقلال خوزستان
هفته چهارم لیگ برتر والیبال؛ شهدابی‌ها در صدر ماندند
حفاظت از خاک برای نفس زمین
روایتی از توانمندی یک هنرمند دارای معلولیت
برگزاری دوره آموزشی برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم
تجارت ایران و ترکیه از ۴.۵ میلیارد دلار گذشت
برگزاری جشنواره موسیقی بیت و حیران در سردشت
افتتاح واحد‌های مسکونی کمیته امداد در سجاس
انتقاد از نبود خدمات برخط برای مشترکین مخابرات
متروک ماندن ورزشگاه تنیس و پدل شهرقدس
ایجاد گمرکات تخصصی در مناطق آزاد
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
اجرای ۶۰ درصد از قانون حمایت از معلولین در استان قزوین
مشاهده چهار پلنگ ایرانی در یک قاب در سوادکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
سقف کیفری مهریه مشخص شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)