• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۱۸۸۶
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۱
بین الملل » تحلیلی
سخنان اسقف أعظم روم ارتدوکس به مناسبت روز جهانی قدس

قدس‏، پایتخت فلسطین بوده و خواهد بود

اسقف اعظم روم ارتدکس: تمام طرح های توطئه آمیز که شهر قدس را به طور خاص و موضوع فلسطین را به طور عام مورد حمله قرار داده اند، شکست خواهند خورد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه تلویزیونی المنار؛  اسقف أعظم روم ارتدوکس طی سخنرانی در مراسمی که به صورت مجازی از سوی کمیته جهانی بزرگداشت روز قدس برگزار شد ضمن قدردانی از همه کسانی که در راه دفاع از فلسطین و قدس تلاش می کنند گفت: فلسطین دچار ویروس اشغالگری شده اما این ویروس هم روزی از بین خواهد رفت.
اسقف عطا الله حنا گفت: برادران و خواهران عزیز، خرسندم که از شهر قدس در آستانه روز جهانی قدس شما را مخاطب قرار می دهم و به همگی شما از طرف شهر قدس که مهمترین مکان مقدس اسلامی-مسیحی را در خود جای داده درود می فرستم. شهری که محل وحدت اسلامی–مسیحی در مبارزه با اشغالگران و استعمارگران و مستبدان است.
وی خاطر نشان کرد: از پایتخت معنوی و ملی مان به شما و از طرف شما به تمام کسانی که این روز بزرگ را زنده نگه داشتند، روزی که از قدس دفاع می کنیم این پیام را می فرستم که قدس آزاد خواهد شد و تمام طرح های توطئه آمیز که شهر قدس را به طور خاص و موضوع فلسطین را به طور عام مورد حمله قرار داده اند، شکست خواهند خورد.
اسقف أعظم روم ارتدوکس در ادامه افزود: به تمام امت عربی و آزادگان این امت که همیشه مساله فلسطین را در اولویت خود قرار داده اند درود می فرستم و همچنین به برادران مسلمانمان ماه رمضان را و پیشاپیش روز عید سعید فطر را تبریک گفته و به مسیحیان سراسر جهان نیز درود می فرستم. مساله قدس به ما به عنوان مسیحی ها و مسلمانان جهان به طور مستقیم مربوط است و باید برای دفاع از قدس همیشه متحد باشیم زیرا تجاوز به قدس، تجاوز به همه ارزشهای ایمانی و تاریخی و میراث و اصالت وجودی و تعلق ریشه ای ما به این سرزمین مقدس است.

وی همچنین تاکید کرد: از طرف اهالی قدس و فلسطین می گوییم که علی رغم همه توطئه ها که از گوشه و کنار جهان ما را احاطه کرده است، از قدس که پایتخت فلسطین بوده و خواهد بود، چشم نمی پوشیم. هیچ نیرویی در جهان نمی تواند مظاهر و نمادهای قدس را از بین ببرد یا تاریخ آن را نابوده کند یا جایگاهش را تضعیف کند. قدس در این جهان، برای ما پایتخت و قبله و محل مقدس است و به عقیده ما تکه ای از آسمان بر روی زمین است و برای همین ما در روز جهانی قدس از تمام امت اسلامی و مسیحی در سراسر جهان می خواهیم تکلیف معنوی و انسانی و تمدنی خود در قبال قدس را انجام دهند و شهر قدس را تنها به حال خود رها نکنند زیرا صهیونیست ها هر روز و هر ساعت به قدس تجاوز کرده و برای از بین بردن تاریخ و ماهیت آن تلاش می کنند. این شهر را رها نکنید و همیشه از آن دفاع کنید.
اسقف أعظم روم ارتدوکس در ادامه افزود: روز جهانی قدس، روز یادآوری است. یادآوری به تمام کسانی که نیاز دارند تا واجب ملی و انسانی و اخلاقی خود را در راه قدس یاد آور شوند تا شهر قدس در آغوش تاریخ و میراث و ریشه ما باقی بماند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: شهدای زیادی برای دفاع از قدس جان و خون پاکشان را فدا کردند و ما هرگز شهدا را فراموش نمی کنیم و هرگز خونهای پاکی را که برای قدس ریخته شده تا این شهر، یک شهر عربی فلسطینی با مقدسات اسلامی و مسیحی باقی بماند نادیده نمی گیریم. شهدایمان را به یاد می آوریم و نسبت به جانفشانی آنها وفادار بوده و به اسیرانمان در زندان های اشغالگران درود فرستاده؛ آنهایی که آزادی شان را فدای آزادی وطن کردند و آنهایی که آزادی شان را در راه قدس و مقدسات فدا کردند. اسیران ما قهرمانان و رمز آزدی و کرامت هستند.
اسقف عطا الله حنا گفت:  فلسطینیان، ای دوستان ما در شهر قدس و فلسطین از همه شما تشکر می کنم، از تمام کسانی که کلام حق را در زمانی خطرناک که در آن طرح های مشکوک و عادی سازی روابط توطئه گران وشرم آوران زیاد شده، به زبان می آورند و از حق دفاع می کنند، تشکر و قدردانی می کنم. به تمام نداهای شجاعانه که به روشنی از حق و عدالت و قدس دفاع می کنند درود می فرستم. برای این امت بدون قدس و بدون بازگشت قدس به صاحبانش شرافتی وجود ندارد. این شهر باید شهر صلح و پایتخت فلسطین و پایتخت معنوی و ملی ملت های مسیحی و مسلمانان باقی بماند.
وی با بیان این که شیوع کرونا باعث شد که دنیا به یک روستای کوچکی تبدیل شود افزود: تمام جهان از این ویروس رنج می برند – این ویروس به کشورها و به منطقه ما رسیده و ما بر این ویروس پیروز خواهیم شد. کرونا از کشورهای ما خواهد رفت ولی ویروسی خطرناک تر از کرونا؛ یعنی ویروس اشغالگری، باقی مانده است و این ویروس نیز یقینا از بین خواهد رفت تا فلسطینی ها با آزادی تمام در سرزمینشان و در خاک مقدسشان حرکت کنند. در این روزها هنگامی که از قدس صحبت می کنیم روز نکبت و آوارگی را به یاد می آوریم، آوارگان فلسطینی در اردوگاهایشان را که کلیدهایشان را در دست دارند به یاد می آوریم. آنهایی که باید به سرزمین غصب شده شان باز گردند. هنگامی که از قدس دفاع می کنیم باید از حق بازگشت نیز دفاع کنیم. قدس که ما خواهان آن هستیم، قدس عربی فلسطینی برای ملت فلسطین است و فلسطینی ها صاحبان این سرزمین هستند نه آن استعمارگرانی که به این جا آمده اند.
اسقف عطا الله حنا گفت: در روز جهانی قدس به یاد آوارگان فلسطین در سراسر جهان می افتیم و به آنها می گویم، کلیدهای بازگشت را در دست داشته باشید که شما باز خواهید گشت... بازخواهید گشت... باز خواهید گشت. قدس و فلسطین در انتظار شماست تا با هم آزادی و کرامت و بازپس گیری قدس و برافراشتن پرچم آزادی بر فراز کلیساها و مساجد و دیوارهای بیت المقدس را جشن بگیریم.
وی در پایان گفت: از شهر قدس، به شما ای دوستان در هر جا که هستید و حضور دارید درود می فرستم. شما امروز از شهر قدس سخن می گویید و از این شهر در روز جهانی قدس حمایت و دفاع می کنید. زنده باد قدس پایتخت فلسطین و زنده باد فلسطین به پایتختی قدس و زنده باد آزادگان امت عربی مسلمان و مسیحی در سراسر جهان؛ آنهایی که از ارزشهای آزادی و کرامت بشری و عدالت دفاع می کنند؛ آنهایی که دفاع از عادلانه ترین مساله در تاریخ مدرن بشری یعنی مساله فلسطین را برعهده دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی بافت‌های فرسوده و حفاظت از اراضی کشاورزی اولویت توسعه شهری
گرامیداشت یاد و خاطره ۳۴۰ شهید اروندکنار در یادمان شهدای والفجر ۸
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی جمعه چهاردهم آذر ۱۴۰۴ به افق مهاباد
پیوند دانشگاه و صنعت اولویت اساسی در آذربایجان شرقی
توسعه بخش معدن با بازگشت به چرخه تولید معادن راکد و غیر فعال
برنامه‌های پیشگیری از جرم باید مبتنی بر آسیب شناسی باشد
افزایش غلظت غبار در سمنان
کسب مقام سوم بانوان ووشوکار آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
پیگیری دو پرونده مهم قاچاق ارز و اراضی ملی و حقوق بیت المال در دستور کار دستگاه قضا
پیشرفت ۸۰ درصدی ساخت مرکز فرهنگی هنری بروجن
درگذشت مادر شهید در شهرستان بویراحمد
پاییزِ تماشایی خوانسار
تربیت صحیح، ثمره قرآن‌خوانی
افتتاح مدرسه خیر ساز حاج مصطفی جاودان
خبر‌هایی از بررسی ساماندهی بقاع متبرکه در ایوانکی
حضور نمایندگان چهارمحال و بختیاری درمسابقات لیگ برتر هندبال کشور
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی (ره) شهر ایلام
پیش‌بینی وضعیت جوی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
تداوم بارش باران در خوزستان
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
سارقان مسلح طلافروشی در کرمانشاه دستگیر شدند
آغاز مسابقات جودو قهرمانی کشور در مشهد
کارت «امید مادر» از ابتدای سال ۱۴۰۵ اجرایی می‌شود
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
آغاز پایش دمای مصرف بهینه گاز طبیعی در ادارات
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)