پخش زنده
امروز: -
فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران گفت: در حال حاضر در این استان و به ویژه در شهر تهران, آمار مبتلایان به بیماری کرونا رو به افزایش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا زالی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در حال حاضر شاهد افزایش تصاعدی تعداد مبتلایان اعم از موارد مشکوک به ابتلا و قطعی و یا محتملاً مثبت بستری در بیمارستان در شهر تهران هستیم و در استان تهران نسبت به دیگر استان ها از نظر تعداد مبتلایان و شرایط بستری افراد، بالاترین میزان را در کشور داریم.
وی گفت: با تلاش همکاران مختلف گروه های پزشکی و پرستاری، خدماتی و نیروهای بهداشت و درمان, تلاش شد ظرفیت مناسبی را برای مقابله با این ویروس اختصاص دهیم.
فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران افزود: اگر همکاری جامع و همه جانبه مردم را در این زمینه شاهد نباشیم به طور طبیعی فشار مضاعفی به تیم درمانی ما وارد خواهد شد و به تدریج به علت طولانی بودن مقابله با ویروس کرونا ، ممکن است در آینده با خطر فرسودگی همکاران و فرسایش آن ها رو به رو شویم.
آقای زالی از مردم خواست با رعایت نکات بهداشتی و اتخاذ راهبرد ماندن در منزل, تیم پزشکی را بیشتر از گذشته خسته نکنند.
وی گفت: همه همکاران در بیمارستان ها و مراکز درمانی تقاضا دارند مردم با رعایت جدی این موضوع, بار کمتری را به بیمارستان ها و مراکز درمانی تحمیل کنند.
فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران افزود: بسیاری از برنامه های صدا و سیما هم در روزهای گذشته توانسته است بخشی از نگرانی و دل مشغولی های تیم پزشکی را به شهروندان تهرانی منتقل کنند.
آقای زالی افزود: برخی از مسئولان و شهروندان، موضوع ویروس کرونا را به اندازه کافی جدی نگرفتند و زمان قابل توجهی را برای تعارفات معمول و مدیریت مداخله ای صرف کردیم و وحدت رویه ای به صورت راهبردی وجود نداشت تا از تجربه کشورهایی که در خط اول, توفیقات فراوانی داشتند، استفاده کنیم و شاید با تاخیر قابل توجهی، برخی از اقدامات مداخله ای ما انجام شد.
او اضافه کرد: حضور پرتراکم آحاد شهروندی در سطح شهر و تغییر ریتم شهر, حاکی از آن است که این موفقیت را نداشتیم که حساسیت لازم را به مردم، منتقل کنیم.
آقای زالی با تاکید بر اینکه با تسامح اجتماعی روبه رو هستیم, گفت: بر اساس نظرسنجی که انجام دادیم, 62 درصد مردم تصور می کنند که به این بیماری مبتلا نمی شوند و این تصور نگران کننده ای است و 40 درصد مردم معتقد بودند که ماندن در منزل , کار بیهوده ای است.
وی، سطح مداخلات فعلی در کشور برای کنترل این بیماری را در حد متوسط ارزیابی و اضافه کرد: اگر می خواهیم هر چه زودتر بر این بیماری فائق شویم باید شدت این مداخله در عرصه مدیریت شهری در همه استان های گرفتار، تغییر کند.
آقای زالی با تاکید بر اینکه مردم باید موضوع را جدی بگیرند، افزود: هنوز مردم تصور می کنند بیماری کووید 19 یک سرمایه خوردگی ساده است در حالی که این گونه نیست بنابراین بدون ایجاد اضطراب غیر معمول و تشویش در مردم, باید آنها کاملا این موضوع را جدی بگیرند.
او اضافه کرد: افراد در سطح شهر به طور متراکم، تردد می کنند و این ریتم باید عوض شود.
فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران گفت: کووید 19 ویروس بسیار چموش است و در عین حال موزیانه عمل می کند و قدرت سرایت پذیری بالایی دارد و هیچ تضمینی نیست که اگر این ویروس را گرفتیم بدون علامت باشیم یا علائم خفیفی داشته باشیم و این نکته بسیار مهمی است.
وی افزود: باید مجموعه مداخلات تسهیلی و تشویش ما از جمله استمهال وام ها، کمک و جبران خسارت کسب و کارهایی که آسیب دیدند، پوشش مالیاتی, پرداخت وام های کم بهره، بسته های کمک معشیتی برای افراد با دهک پایین درآمدی، تاخیر در پرداخت قبوض برق، پایین آوردن تعرفه اینترنت و مباحثی مانند آن همزمان انجام شود.
آقای زالی با بیان اینکه آثار اقتصادی کرونا از آثار بیولوژیکی آن بدتر است, ادامه داد: باید برای اقشار آسیب پذیر، بسته های کمک معیشتی در نظر گرفت.
وی افزود: اگر به مردم می گوییم در خانه های خود بمانند حتما باید لجستیک مناسب حمایتی آن ها را هم اعمال کنیم.
آقای زالی اضافه کرد: اگر این کار انجام نشود ممکن است مردم هم اقبال لازم را نشان ندهند. تجربه در سنگاپور، هنگ کنگ و ژاپن نشان داد علاوه بر برنامه های بازدارنده و آموزش همگانی، دادن بسته های تشویقی، حمایتی و تسهیلات مورد نیاز، بسیار کار ساز بوده است.
وی گفت: دولت باید یک بسته عملیاتی کارا و پویا و متناسب به ویژه با پوشش دهک های پایین درآمدی داشته باشد.
فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران با تشکر از نیروهای مسلح از جمله ارتش، بسیج، نیروهای انتظامی به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: حمایت متعهدانه و مسئولانه و مستمر سپاه تهران در ابعاد حمایتی، لجستیکی، پشتیبانی انجام شد.
آقای زالی افزود: بنیاد مستضعفان و جانبازان هم اقدامات و کمک هایی خوبی را انجام داد از جمله اسکان پزشکان، طراحی فضای نقاهتگاهی و تامین اقلام مورد نیاز، همچنین همه هتل های خود را در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار داد و گمرک هم همکاری خوبی کرد.
وی درباره تامین دارو هم گفت: کمبود دارو نه تنها در کشور ما بلکه در عرصه جهانی وجود دارد، شاید لازم باشد برخی از پروتکل ها در تامین دارو را بازنگری کنیم.
دکتر زالی افزود: اولیت ما تامین داروی بیماران بستری است کسانی که علائم خفیف دارند نیاز به درمان اختصاصی ندارند و با درمان حفاظتی و مراقبتی بهبود می یابند.
وی اضافه کرد:برخی ها فکر می کنند بعضی داروهای موجود در بازار, جنبه پیشگیرانه کووید 19 را دارند اما این گونه نیست.
آقای زالی گفت: در تهران کمبود تخت بستری نداریم. راهبرد ما در تهران, تقویت بیمارستان های دانشگاهی است.
وی ادامه داد: قرار شد بیمارانی که به ثبات بالینی می رسند و روند رو به بهبودی دارند به مدت 14 روز در فضاهای اقامتی مستقر می شوند تا از گسترش شیوع این بیماری به اطرافیان و بستگان آن ها جلوگیری شود و پزشکان هم دو هفته مرخصی استعلاجی برای بیماران در حال بهبود بنویسند.
آقای زالی گفت: پروتکلی را در تهران انجام می دهیم و بر اساس دستورالعمل جدید بدون اینکه به درب منازل افراد برویم از طریق فضای مجازی با مردم ارتباط برقرار و بیماریابی می کنیم و پیش بینی می کنیم 14 میلیون و 250 هزار نفر در سامانه هایی که در نظر گرفته شده است وارد شوند.
وی ادامه داد: اکنون حدود 2776 مراقب سلامت در 53 مرکز در تهران و حدود 350مرکز سلامت در استان تهران مستقر شدند و 422 بهورز هم در این زمینه فعال هستند.
او گفت: تلفن های اینترنتی هم موجود است که با شماره 4030 با شهروندان تماس گرفته می شود.
فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در استان تهران افزود: امیدواریم به زودی افراد را بررسی کنیم و با این کار, بار مراجعه به بیمارستان ها کم می شود. مردم حتما به این موضوع بپیوندند.
آقای زالی اضافه کرد: اپلیکیشن AC19 هم فعال شده است و تاکنون چهار میلیون نفر شهروند تهرانی از این طریق در تماس بوده اند و این طرح در کل کشور اجرا خواهد شد.
وی گفت: قرار شد با کمک هلال احمر و گروه های مردم نهاد، داوطلبان پزشک و پرستار و کادر درمانی به ستاد فرماندهی مقابله با بیماری کرونا، معاونان درمان دانشگاه های پزشکی تهران مراجعه از طریق سایت، نام نویسی ها انجام می شود.
دکتر زالی افزود: قرار شد کمک ها در زمینه تامین ماسک و دیگر اقلام بهداشتی در اختیار ستاد فرماندهی مقابله با کرونا قرار گیرد و این ستاد، آنها را توزیع کنند.
معاون عمرانی وزیر کشور هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه امسال وزارت کشور، سال سختی را پیش رو گذاشت و بحران های مختلف از جمله سیل و زلزله را پشت سر گذاشت، گفت: این بحران ها در طول این یکسال, شاید در چند قرن اخیر بی نظیر بوده است.
آقای مهدی جمالی نژاد ادامه داد: 25 استان همزمان در بهار سال 98 درگیر سیل شدند.
وی با بیان اینکه وزارت کشور و سازمان شهرداری ها برای مقابله با بیماری کرونا با همکاری هم تلاش کردند,اضافه کرد: شبکه منسجم مویرگی در کل کشور هستیم و در بحث پیشگیری می توانیم کمک زیادی کنیم.
معاون عمرانی وزیر کشور گفت: هزار و 300 شهر و 37 هزار دهیاری داریم و همه دست به کار شدند.
وی اضافه کرد: کارگروه ویژه شهرداری ها و دهیاری ها راه اندازی شد و دستورالعمل ها، شیوه نامه ها و بخش نامه ها صادر شد و برای ضدعفونی شهرها اقداماتی شد.
آقای جمالی نژاد گفت: یک کار سلسله مراتبی برنامه ریزی شده و منسجم در حال انجام است.
او با اشاره به اینکه تسری این بیماری در روستا، بسیار کمتر بوده است، گفت: حتی شهرهای کوچک هم درگیری کمتری داشته اند.
آقای جمالی نژاد گفت: شهرداری ها هم مطالبات خود از مردم را به بعد, احاله دادند و بسته های تشویقی را هم تمدید کردند.
وی افزود: حدود 320 هزار تاکسی و بیش از 20 هزار اتوبوس را روزانه و حتی بازارچه ها و بازارها را ضدعفونی می کنیم.
آقای جمالی نژاد اضافه کرد: همه مسائل شرعی و بهداشتی برای متوفیان بیماری کرونا رعایت می شود.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در حوزه درمانی بیماری کرونا دو دارو داریم یکی داروهایی که مشهور هستند به داروهای درمان کرونا و برخی داروهای علامتی هستند برای کمک به درمان علامت های بیماری کرونا و عفونت های ثانویه.
دکتر غلامحسین مهرعلیان ادامه داد: در زمینه تامین داروهای دسته دوم یعنی داروهای علامتی در وضعیت خوبی قرار داریم و ذخایر ما کافی است و نگرانی در این زمینه نداریم اما در تامین داروهای مشهور به داروهای ویروس کرونا، ایجاد تقاضای کاذب در جامعه کردیم زیرا در مجامع علمی جهانی مستندات کافی وجود ندارد که این داروها پیشگیری می کنند بلکه حتی در تاثیر این دارو ها برای درمان کرونا هم ابهاماتی وجود دارد.
وی اضافه کرد: بنابراین تلاش کردیم در گام اول داروهای بیماران بستری را تامین کنیم که تاکنون این کار را انجام دادیم اما با توجه به اینکه دغدغه ای در خانوارها برای داروهای درمان کرونا وجود دارد و پزشکان هم به علت فشار از ناحیه بیماران، نسخه های زیادی را در بخش سرپایی می نویسند و داروهایی را تجویز می کنند باید به محدودیت های ما برای تهیه این داروها در زمان تحریم، توجه شود.
او با بیان اینکه امکان تامین این حجم از دارو برای بیماران سرپایی در کشور، کار بسیار سختی است, افزود: تلاش می کنیم پروتکل را اصلاح کنیم و برای تهیه داروی بیماران بستری، متمرکز شویم.
آقای مهر علیان گفت: تدارکات لازم برای بیماران بستری را دیده ایم و نگرانی نداریم و در طول هفته, چند محموله دارویی وارد کشور می شود.
وی افزود: در مورد محلول های ضدعفونی کننده با پایه الکل, راهبرد داریم که در گام اول, بیمارستان ها پوشش داده شوند.
او اضافه کرد: حجم مصرف ضدعفونی کننده ها در بیمارستان ها در شرایط کنونی چندین برابر شده است اما وضعیت بیمارستان ها از این نظر خوب است.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: از 10 اسفند حدود 100 شرکت را وارد مدار تولید محلول های ضدعفونی کننده بر پایه الکل برای بخش عمومی جامعه و شهروندان کردیم و در این فاصله, چندین میلیون محصول در داروخانه های کشور توزیع شده است.
دکتر مهرعلیان افزود: اما تقاضا و تب خرید بالایی در جامعه در زمینه محلول های ضدعفونی وجود دارد و برخی تمایل دارند مصرف یک تا دو ماه خود را ذخیره کنند و این, توازن بازار را برهم می ریزد.
او با بیان اینکه اکنون تولید سه برابر زمان عادی است, ادامه داد: اگر شهروندان کمک کنند، با تدابیری که اندیشیدیم مشکلی در تامین این محلول ها نداریم.
آقای مهر علیان گفت: در ایام تعطیلی ، همه داروخانه های روزانه هم می توانند داوطلبانه فعالیت شبانه روزی داشته باشند و این محلول های ضدعفونی کننده در حجم زیاد در اختیار داروخانه ها قرار داده می شود.
وی درباره برخی پیامک هایی که به مردم به بهانه کمک به تهیه ماسک و مانند آن برای بیمارستان ها ارسال می شود,گفت: هیچ برنامه ای این چنین در سازمان غذا و دارو نداریم و این ها کاسبان کرونا هستند که در شرایط کنونی از اعتماد مردم به جامعه پزشکی و وزارت بهداشت, سوء استفاده می کنند.
رئیس اتاق اصناف ایران نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، اصناف را در دو بخش پیگیری کردیم و یک بخش اینکه اصناف تلاش کنند وظیفه خدمات رسانی به مردم با رعایت توصیه های بهداشتی را حفظ کنند.
آقای سعید ممبینی افزود: بر اساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور، ضرورتی برای تعطیلی مشاغل خدمات رسان برای تامین کالاهای اساسی و ارزاق عمومی وجود ندارد.
او اضافه کرد: همه پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت را به همه واحدهای صنفی، ابلاغ کردیم.
وی ادامه داد: در مورد اینکه چه مشاغلی به تعطیلی نیاز دارند از وزارت بهداشت استعلام کردیم که تاکنون پاسخ مشخصی در این باره دریافت نکردیم. در برخی از استان ها تصمیماتی برای تعطیلی مشاغل گرفته شد.
آقای ممبینی افزود: اصناف در تامین اقلام مورد نیاز مردم ابتکاراتی از جمله به صورت تلفنی و غیر حضوری را تامین می کنند.
وی اضافه کرد: برای جبران آسیب ها به اصناف، مقدماتی برای تسهیلات مالیاتی و غیره انجام شده است.