به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، شهر 150 هزار نفری یاسوج در کنار رودخانه بشار و در دامنه قلل پر برف دنا در ارتفاع ۱۸۷۰ متری از سطح دریا واقع شده است.
سالهای نه چندان دور جوانان و نوجوانان پر شور و انرژی این دیار برای تماشای مسابقات فوتبال بین تیم های مطرح آن زمان شهر یاسوج نظیر زاگرس با تیم های مطرح شهر دهدشت همچون استقلال و پرسپولیس و تیم های مهاجران و صنعت نفت گچساران از در و دیوار مغازه ها، درختهای اطراف و این اواخر پل هوایی حاشیه استادیوم پیر یاسوج(تختی) آویزان می شدند.
هنوز هم جوانان این دیار با یاد آوری مسابقه پر هیجان تیم شهرداری یاسوج و تراکتور سازی امیر قلعه نوعی در جام حذفی کشور با بازیکنانی نظیر رضا عنایتی که با باخت 4-1 نماینده تبریز همراه بود دلخوشند.
تا چند سال اخیر عشق به فوتبال در جوانان و نوجوانان دنا نشین به حدی فراگیر شده بود که آنها در سخت ترین شرایط معیشتی، در حالی که هنوز هم از حق داشتن برخی زیر ساختها محروم بوده و هستند اما همچنان این ورزش را بهترین ورزش و سرگرمی خود در گذر زندگی می دانستند.
روزگار غول کش
در همان دوره ای که شهرداری یاسوج در لیگ های دسته اول کشور در جام حذفی مقابل تیم های لیگ برتری پرسپولیس و استقلال تهران،ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان و تراکتورسازی تبریز جولان میداد کلنگ ورزشگاه 15 هزار نفری شهر یاسوج در سال 1385 در دولت نهم با حضور خانواده ورزشکار شهید کهگیلویه و بویراحمدی علی فتاحی کلنگزنی و ساخت آن با اعتبار اولیه ۱۲ میلیارد ریال آغاز شد.
استادیومی با زیربنای حدود ۲۳ هزار مترمربع، دارای ۱۰ خط ویژه دوومیدانی، جایگاه ویژه خبرنگاران و رختکن جزو ورزشگاه های پیشرفته کشور امیدی را در دل جوانان و بیشتر نوجوانان این دیار زنده کرد.
ورزشگاهی زیبا که در انتهای خیابان تختی در شمال غرب شهر یاسوج و در مسیری دست یافتنی برای همه اهالی این شهر واقع شده است.
این ورزشگاه در ردیف طرح های مهر ماندگار قرار گرفت و قرار بود تا سال 92 به بهره برداری برسد اما به دلیل تامین نشدن منابع اعتباری ساخت آن مدتی متوقف شد.
جهانبخش ایزد پور مدیرکل وقت ورزش و جوانان این استان با بیان اینکه نام گذاری این ورزشگاه با واکنش های متفاوتی نیز همراه بود و چندین طایفه نامگذاری این ورزشگاه را حق مسلم خود میدانستند گفت: بعد از این تغییر نام رسانههای استان بارها و بارها به این مسئله انتقاد کردند که با همین پیگیری ها دقایقی پیش از ورود محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان برای افتتاح این مجموعه ورزشی نام این ورزشگاه به شهدای یاسوج تغییر کرد.
بهره برداری ورزشگاه ۱۵هزار نفری شهدای یاسوج در اوج هیجان
معاون سابق ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: سرانجام انتظارهای چندین ساله به پایان رسید و صبح روز سه شنبه هشتم اردیبهشت 94 ورزشگاه ۱۵هزارنفری شهدای یاسوج پس از 10 سال از آغاز ساخت با حضور گودرزی وزیر ورزش و جوانان ،غلام محمد زارعی نماینده بویراحمد ودنا در مجلس ،استاندار و برخی از مسئولان استانی و شهرستانی و انبوهی از جوانان و نوجوان زن و مرد افتتاح شد.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه این ورزشگاه با بیان اینکه این ورزشگاه یکی از شاخص های دولت یازدهم در توجه به مسایل حساس و امور زیربنایی است گفت: یکی از رویکردهای اصلی دولت یازدهم جهش به سوی مسایل حساس و امور زیربنایی است.
غلام محمد زارعی با اشاره به اینکه استان کهگیلویه وبویراحمد دارای ظرفیت های خوبی در زمینه های مختلف به خصوص ورزشی است اضافه کرد: ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج به ارتقاء سطح ورزش این استان کمک شایانی خواهد کرد.
سید موسی خادمی استاندار وقت کهگیلویه و بویراحمد هم با بیان اینکه تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهدای یاسوج هدیه فراموش نشدنی دولت تدبیر و امید به ورزشکاران این استان است گفت: بخش زیادی از اعتبارات این طرح و عملیات اجرایی آن در دولت تدبیر و امید انجام شده است.
240 میلیارد ریال اعتبار صرف ساخت ورزشگاه 15 هزار نفری
مدیرکل وقت ورزش و جوانان کهگیلویه وبویراحمد در آیین افتتاح این ورزشگاه گفت: برای ساخت استادیوم 15 هزار نفری شهدای یاسوج و محوطه سازی آن افزون بر 240میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
جهانبخش ایزدپور افزود: این فضای ورزشی با امکانات مجهز جزو ورزشگاه های پیشرفته کشور است.
ایزدپور اضافه کرد: ورزشگاه یاسوج دارای استانداردهای کنفدراسیون فوتبال آسیا است و قابلیت برگزاری مسابقات فوتبال و دوومیدانی در سطح ملی و بین المللی را دارد.
روز افتتاح آغاز روز خاک خوردن ورزشگاه تازه تاسیس
محسن 32 ساله و بازیکن یکی از تیم های فوتبال یاسوج گفت: از اردیبهشت سال 94 و در روز افتتاح این ورزشگاه بازی دوستانه ای بین پیشکسوتان با حضور چهره های مطرح فوتبال کشور از جمله محمد نوازی که سابقه پوشیدن پیراهن تیم فوتبال شهرداری یاسوج را داشت برگزار شد و از آن زمان تاکنون هیچ بازی فوتبالی در آن انجام نشده و جوانان این دیار را حسرت به دل باقی گذاشت.
معاون سابق ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد هم، وضعیت کنونی ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج مرکز این استان را تاسف بار خواند و تاکید کرد: با گذشت 5 سال از افتتاح این ورزشگاه به دلیل خراب شدن تاسیسات و قسمت های مهم آن باید تا 2 سال دیگر تخریب و از نوساخته شود.
احمد حکمتی اصل افزود :با شروع به کار دولت یازدهم این ورزشگاه سرانجام تکمیل و به بهره برداری رسید و از آن زمان تاکنون نه تنها هیچگونه مسابقه فوتبالی در آن برگزار نشده بلکه صندلی ها و سازه ها و تجهیزات آن نیز رو به فرسودگی رفته است.
حکمتی اصل افزود: در بدنه داخلی ورزشگاه، چهار سالن بزرگ، شش رختکن با مبلمان روز و 2 سونا و جکوزی قرار گرفته که متاسفانه در حال فرسودگی کامل قرار دارد.
وی با اظهار تاسف از وضعیت موجود ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج، ادامه داد: سوء مدیریت طی چند ساله اخیر در اداره کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد مهمترین عامل متروکه شدن این ورزشگاه است.
این کارشناس ورزش گفت: سیستم تاسیساتی هم اکنون از کار افتاده و چمن ورزشگاه نیز حال و روز خوشی ندارد.
حکمتی اصل با اشاره به نامناسب بودن پیست تارتان ورزشگاه 15 هزاری نفر یاسوج، اظهارداشت: ضعیف ترین مصالح تارتان در پیست این ورزشگاه به کار رفته و به زودی شاهد از بین رفتن کامل آن خواهیم بود.
وی گفت: کار به جایی رسید که دادستان یاسوج به عنوان مدعی العموم برای این ورزشگاه و مدیرانی که در ارتباط با آن سهل انگاری کرده اند پرونده قضایی تشکیل داده است.
معاون سابق ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: این ورزشگاه فاقد مدیر بوده و یک کارشناس را به صورت صوری به عنوان مدیر ورزشگاه منصوب کرده اند درعین حالی که اصلا ورزشگاه مدیر ندارد.
وی از اختلاف 50 سانتیمتری چمن ابتدا و انتهای ورزشگاه هم خبرداد و گفت: در هیچ ورزشگاهی نمی توان چنین چمن و چنین اختلافی را دید.
این استاد دانشگاه گفت: بخشی از ساختمان داخلی ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج را آب فراگرفته و سالنهای رختکن ورزشگاه هم که حدود 100 میلیون تومان هزینه آنها شده را هم اکنون آب فراگرفته و تخلیه هم نشده است.
خسارت 450 میلیارد تومانی در ورزشگاه یاسوج
معاون سابق اداره کل ورزش و جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ساخت این ورزشگاه در شرایط کنونی 450 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد درحالی که در زمان افتتاح 100 میلیارد تومان هزینه در برداشت.
رئیس هیأت فوتبال استان کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به این که این ورزشگاه 15 حتی سرویس بهداشتی برای برگزاری مسابقات ندارد و نامههای متعددی به مسئولان استان، سازمان لیگ، مدیرکل ورزش و جوانان استان ارسال شده، گفت: به همه آنها اعلام کردهایم که این مسابقات باید در ورزشگاه 15 هزار نفری برگزار شود و ورزشگاه تختی شهر یاسوج تنها باید برای مسابقات استانی و شهرستانی باشد.
سید پرویز موسوی با بیان اینکه مسئولان استانی اعم از استاندار و مدیرکل ورزش و نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی باید واقعیت را به مردم بگویند، افزود: این آقایان گوش شنوایی ندارند و از بس گفتهایم دیگر خسته شدهایم.
وی با بیان اینکه ورزشگاه تختی(قدیمی) در اختیار هیأت فوتبال استان نیست گفت: شهرداری یاسوج و اوقاف در حال تخریب آن هستند و تربیت بدنی دست روی دست گذاشته است.
فرماندار شهرستان بویراحمد هم گفت: باید با کسانی که در برگزاری بازیها در استادیوم 15 هزار نفری یاسوج کارشکنی میکنند برخورد شود و اجازه هرگونه بازی در استادیوم تختی داده نشود چرا که وضعیت کنونی آن اصلا مساعد برای دیدارها نیست.
ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج هنوز تکمیل نیست
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج هنوز به طور کامل تکمیل نیست، گفت: برای رفع مشکلات موجود 15 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
سید محمدتقی علوی افزود: ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج در سال 86 کلنگ زنی و سال 94 با حضور وزیر وقت ورزش و جوانان افتتاح شد ولی هنوز به طور کامل تحویل اداره کل ورزش و جوانان نشده است.
وی با اشاره به مکاتبه انجام شده با شرکت توسعه، تجهیز و نگهداری مکانهای ورزشی در زمینه تحویل این پروژه عنوان کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده این مهم نیز در شهریورماه امسال محقق میشود.
علوی از ورود دادستان برای تکمیل پروژه و تحویل به اداره کل ورزش و جوانان خبر داد و ابراز کرد: این پروژه نواقصاتی از جمله بدهیهای آب، برق و گاز و چکه کردن برخی قسمتها را دارد و پیمانکار پروژه نیز به دلیل داشتن مطالبات هنوز پروژه را تحویل نداده است.
ورزشگاه 15 هزار نفری برای تیم های لیگی
فوتبالیست و رییس هیئت فوتبال بویراحمد نیز گفت: ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج طرح و ساختش به گونه ای است که هر تیمی نباید در آن بازی و یا تمرین کند.
آشتیانی با بیان اینکه این ورزشگاه در زمره طرح های ویژه است، بیان کرد: این ورزشگاه همچون ورزشگاه آزادی شهر تهران است که در آن تنها هفته ای یک دیدار فوتبال برگزار شود زیرا که در غیر این صورت زیر سازی آن به هم می خورد.
این فوتبالیست عنوان کرد: این ورزشگاه برای روزی است که ما یک تیم در لیگ برتر داشته باشیم و بتوانیم از آن استفاده کنیم البته این شرایط تنها در این استان نیست بلکه در هر استانی همچین طرح ویزه ای برای تیم ها لیگی آن استان ساخته شده است.
وی گفت: مسئولان استان باید برای خرید امتیاز تیم لیگ دسته یکی یا لیگ برتری تلاش کنند.
چهارشنبه سیاه ورزش استان
در شهریور ماه سال گذشته در اقدامی تعجب بر انگیز بخشی از ورزشگاه تختی تنها ورزشگاه فعال و رسمی یاسوج با لودر تخریب شد و مسئولان نیز دلیل آن را نبود پارکینگ اعلام کردند و گفتند این زمین غصبی است و در اختیار اداره کل اوقاف است و اینکه شهر مشکل ترافیکی دارد و باید جایگاه تماشاگران این ورزشگاه تخریب شود.
ورزشکاران و فوتبالیستهای استان روز تخریب این ورزشگاه را چهارشنبه سیاه ورزشی نامیدند و گفتند استان به ورزش جوانان توجهی ندارد و پس از نابودی تیم فوتبال شهرداری یاسوج اکنون ورزشگاه را نابود کردند که جای تامل دارد.
محمد حسین جوان فوتبالیست یاسوجی گفت: پس از تخریب این ورزشگاه جوانان و هیئت های فوتبال استان به ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج دلخوش کرده بودند که ادامه تمرینات و بازی ها را در آنجا انجام دهند اما این دلخوش کردن ها در حد رویا ماند و پای هیچ کدام از هیئت های فوتبال استان به این ورزشگاه باز نشد. جوان دیگری هم گفت: تجهیزات این وزشگاه که بیش از 70 میلیارد تومان برای آنها هزینه شده است در حال از بین رفتن است و در حال پیوستن به تاریخ هستند.
تلاش برای خرید امتیاز تیم فوتبال لیگ دسته یک
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص گفت: پیگیر تیمداری فوتبال در یکی از لیگهای کشور از جمله لیگ دسته یک یا دوم هستیم و در این زمینه تاکنون رایزنیهای با برخی شرکتهای فعال در استان داشتهایم.
وی با اشاره به رایزنیهای انجام شده با شرکت سینره و سیمان برای تیمداری در یکی از لیگهای کشور عنوان کرد: استاندار در این زمینه نگاه ویژه دارد و به نوعی کمککار مان است.
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به احداث ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج افزود: این ورزشگاه انشعاب برق، آب و گاز ندارد و به نوعی هنوز تحویل اداره کل ورزش و جوانان نشده است.
علوی با تاکید بر اینکه حتی کلید اتاقهای ورزشگاه یاسوج دست ما نیست ادامه داد: امیدوارم روزی شاهد پویایی ورزش در استان و همچنین راه اندازی هیئتهای ورزشی در مجموعه ورزشگاه باشیم.
علوی با تاکید بر اینکه تیم نگه داشتن مهمتر از خرید تیم است، ادامه داد: تیم کادر و قرارداد میخواهد هرچند تلاشمان این بوده از فرزندان بومی استفاده کنیم و شاید برای تقویت تیم قراردادی با بازیکنانی خارج استان نیز داشته باشیم.
امید فوتبال دوستان به استاندار
رئیس کانون مربیان فوتبال کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج در حال فرسوده شدن است، گفت: استاندار بفکر خرید امتیاز یک تیم فوتبال در لیگ دسته 2 کشور باشد.
حمید کرمی افزود: ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج به دلیل نداشتن منابع مالی مشخص و تیم در لیگهای 2 ، یک و برتری در حال فرسوده شدن بوده و در طرف دیگر استعدادهای استان هدر میرود زیرا تیمی نیست که دیده شوند.
وی با بیان اینکه تیم دسته دومی زاگرس یاسوج سال گذشته به دلیل مشکلات مالی و عدم حمایت مسئولان واگذار شد، عنوان کرد: تیم لیگ اولی شهرداری یاسوج که روزی تا یک قدمی لیگ برتر رفت به دلیل اختلاف بین اعضای شورای شهر و شهرداری سقوط کرده و در اخر نیز منحل شد.
کرمی ابراز کرد: برخی از اعضای فعلی شورای شهر یاسوج در ایام انتخابات هنگام حضور بین جوانان از کمک به ورزش بویژه فوتبال و ایجاد تیم در لیگ دو و یک وعده میدادند ولی تاکنون این وعده خود را به بهانه اینکه منابع مالی برای حقوق کارگران نداریم، فراموش کردهاند.
رئیس کانون مربیان فوتبال کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه جنس فوتبال خراب نیست زیرا در غیر این صورت مردم را در بدترین شرایط اقتصادی و هنگام بازیهای جام جهانی و درخشش تیم ملی ایران خوشحال نمیکرد، افزود: هم اکنون 16 شهرداری در کشور در لیگهای مختلف تیم داری میکنند.
کرمی اضافه کرد: تیم دسته دومی زاگرس یاسوج امیر جانیپور را به جام جهانی نوجوانان و وحید خشتیان را به تیم لیگ برتری استقلال خوزستان معرفی کرد.
تعیین تکلیف ورزشگاه ۱۵هزار نفری یاسوج
مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد در باره آخرین وضعیت واگذاری ورزشگاه 15 هزار نفری یاسوج به بخش خصوصی و با بیان اینکه شرایط این استادیوم با یک سالن ورزشی متفاوت است گفت: در کمیسون ماده 5 بحث واگذاری این مکان ورزشی به بخش خصوص مصوب شد.
سید محمد تقی علوی اضافه کرد: به زودی پیمانکار ایرادات این طرح را رفع کرده و بعد از تکمیل به بخش خصوصی واگذار میکنیم تا مشکلی برای کسی که مکان به او واگذار می شود، به وجود نیاید.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم با تشریح مشکلات ورزشگاه ۱۵ هزار نفری یاسوج گفت: وزارت ورزش و جوانان برای رفع مشکلات موجود این ورزشگاه تدبیرکند.
حسین کلانتری در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکلات موجود در این استادیوم افزود: حل مشکلات و نواقص این استادیوم با همکاری شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی امکان پذیر است.
وی به مشکلاتی در حوزه ورزش استان از جمله اختصاص به موقع اعتبار برای دریافت سند تفکیکی برای اماکن ورزشی اشاره کرد و گفت: میطلبد با تخصیص اعتبارات قبل از پایان سال مالی جاری در حل مشکلات ثبت اسناد و املاک ورزش کهگیلویه وبویراحمد ما را یاری کنید.
کلانتری افزود: بدهی آبانمان انشعابات آب و فاضلاب، برق، گاز در زمان فعالیت طرح توسط پیمانکاران، اصلاح چمن و پیست تارتان از عمده مشکلات این استادیوم است و انتظار میرود وزارت ورزش و جوانان و شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی کشور در این خصوص نگاه ویژهای به استان داشته باشند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: تکمیل زیر ساختها و طرحهای نیمه تمام ورزشی استان نیازمند تخصیص اعتبارات ملی از سوی وزارت ورزش و جوانان است.
کلانتری با اشاره به دیدار خود با معاونان وزیر ورزش و جوانان عنوان کرد: بی شک برای رشد هیئتهای استانی، استعداد یابی، آموزش، توسعه و ارتقای ورزش قهرمانی نیازمند تامین اعتبار و نگاه ویژه دولت و بویژه وزارت ورزش و جوانان هستیم.
وی با اشاره به نگاه ویژه استان و اداره کل ورزش و جوانان کهگیلویه وبویراحمد به المپیک 2020 توکیو، اضافه کرد: اداره کل ورزش و جوانان استان موفق به کسب رتبه برتر در المپیاد استعداد یابی برتر کشور شد.
کلانتری کسب عنوانها و سکوهای قهرمانی توسط ملی پوشان و قهرمانان استان در میادین را برگ زرین ورزش استان دانست و افزود: انتظار میرود وزارت ورزش و جوانان و آقای سلطانی فر برای برگزاری آئین تجلیل از قهرمانان وملی پوشان استان اعتبار لازم را تخصیص دهد و نیز برای جذب نیروهای متخصص در سهمیههای استخدامی نگاه ویژه به این استان داشته باشند.
کهگیلویه وبویراحمد به مرکزیت یاسوج با حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت و هشت شهرستان و ۱۷ شهر در جنوب غربی کشور واقع است.