همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی
لزوم جدیت در تولید تجهیزات آتش نشانی
رئیس شورای شهر تهران: باید در تولید تجهیزات با کیفیت آتش نشانی جدیتر باشیم و موانع تولید را بر داریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در همایش رونق تولید در حوزه ایمنی و تجهیزات آتش نشانی افزود: سابقه فعالیت سازمان آتش نشانی به یک قرن پیش باز میگردد و برگزاری همایش مربوط به رونق تولید در حوزه ایمنی و تجهیزات آتش نشانی هم کار بسیار ارزندهای است.
وی گفت: ۱۶ سال پیش زلزله بم در دی ماه رخ داد، حادثه جانخراشی که مسائل ایمنی ساختمان در آن مطرح شد و زلزله کرمانشاه و فاجعه پلاسکو هم در همین زمان بود.، ما باید تلاش کنیم با بالا بردن آمادگی و تجهیزات و همچنین نیروی انسانی در مقابل سیل و زلزله، آتش سوزی و حوادثی از این قبیل با توان بیشتر ظاهر شویم تا آسیب پذیری کاهش یابد.
هاشمی افزود: در نوروز امسال در سیلی که در استانهای مختلف روی داد، سازمان آتش نشانی یک سازمان پیشرو بود و در سیل اخیر اهواز هم، این سازمان کمکهای موثری کرد و صدا و سیما هم به خوبی این موضوع را انعکاس داد.
رئیس شورای شهر تهران گفت: نقش تجهیزات در بحث ایمنی و آتش نشانی اهمیت بسیار زیادی دارد و باید این موضوع را در کنار شجاعت و جسارت آتش نشان در نظر گرفت، هرچه تجهیزات بهتری در پیشگیری و مبارزه داشته باشیم آتش نشان موفقتر عمل میکند و میتواند جان افراد بیشتری را نجات دهد و جلوی خسارتها را بگیرد.
هاشمی افزود: باید در تولید تجهیزات باکیفیت داخلی، جدیتر باشیم و طبق فرمایش مقام معظم رهبری موانع راه تولید را برداریم، زیرا هرکدام از این موانع میتواند باعث ناامیدی صنعتگران شود؛ همه باید دست به دست هم دهیم تا ناهماهنگیها از بین برود و نقش تحریم هم کمرنگ شود و تولیدگران بتوانند با قدرت بیشتری به کارشان ادامه دهند.
وی گفت: در حوزه پیشگیری نارضایتیهایی از طرف مردم به شورای شهر اعلام شده است و ما در این خصوص مراجعان زیادی داریم که باید این نارضایتیها به حداقل برسد و شاهد روند مثبتی از طرف سازندگان در حوزه پیشگیری باشیم.
داوری، مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران
بیش از ۹۰ درصد از تجهیزات آتش نشانی در کشور تولید میشود
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت:۹۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در کشور تولید میشود، به جز پمپهای تامین فشار خاص که آنها هم در دست تولید است.
مهدی داوری در همایش رونق تولید ملی در تجهیزات ایمنی و آتش نشانی اظهار کرد: موضوع ایمنی ساختمانها طی سالهای گذشته تفاوتهای ویژهای پیدا کرده است، زیرا ساختمانهایی هم اکنون ایجاد شده که در حوزههای مختلف از جمله تجاری، اداری، فرهنگی و مسکونی استفاده میشود وتوجه ویژهای را در زمینه تجهیزات و ایمنی میطلبد.
وی با بیان اینکه در سال ۸۰ به دنبال ابلاغ مبحث سوم مقررات ملی ساختمان رویکرد مردم به سمت تامین تجهیزات ایمنی ساختمان پیش رفت، اضافه کرد: اگرچه بخش مهمی از توجه مردم به این سمت جلب شد، اما قیمت تمام شده برای این تجهیزات مانع از این شد که مردم بتوانند از این تجهیزات استفاده کنند؛ در واقع کمبود یا واردات کالاهای بیکیفیت باعث میشد شهروندان تمایل زیادی از طرف خودشان برای استفاده از تجهیزات ایمنی در ساختمانها نشان ندهند.
داوری با بیان اینکه خوشبختانه صنعتگران ما در این زمینه به سمت تولید کالاهای باکیفیتتر و با قیمت ارزانتر رفتند، تصریح کرد: همچنین در این راستا سازمان ملی استاندارد و مرکز تحقیقات مسکن ورود پیدا کرد و سازمان آتشنشانی شهر تهران توانست همکاری خوبی با بخشهای مختلف داشته باشد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران ضمن تشکر از شورای شهر به منظور تصویب مواردی در زمینه ارتقاء استفاده از تجهیزات در ساختمانها ادامه داد: شورای شهر تهران با مصوبه توسعه و بهبود خدمات ایمنی شهر تهران توانست زمینه خوبی را برای همکاری آتش نشانی با تولیدکنندگان داخلی فراهم کند.
داوری، ورود دانشگاهها در این زمینه را ضروری دانست و تاکید کرد: ایجاد رشتههایی تحت عنوان مهندسی تجهیزات ایمنی و آتش نشانی میتواند تحول بزرگی را در این راستا به وجود آورد، همانطور که رشته مهندسی پزشکی توانست زمینه ساز اتفاقهای خوب باشد و ورود دانشگاهها به این موضوع لازم است.
نيارکی، معاون صنایع وزارت صمت
توسعه ساخت داخل و رونق تولید، در اولویت وزارت صمت
معاون صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تعمیق تولیدات ساخت داخل و رونق تولید درحوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی را محوریترین برنامه این وزارت در سال جاری دانست.
آقای نیارکی در همایش رونق تولید در حوزه ایمنی و تجهیزات آتش نشانی گفت: در خصوص رونق تولید داخلی هفت برنامه در دستور کار داریم و ۳۴ پروژه با عنوان نهضت ساخت داخل تعریف شده است.
وی افزود: در هشت ماه گذشته، هفت میز ساخت داخل برگزار کردیم و توانستیم بین نیازمندیها و توانمندیها تعادل ایجاد کنیم؛ ۴۵۶ میلیون یورو قرارداد بین طرفین امضا شد که سه قرارداد با رقم ۲۸۰ میلیون یورو مربوط به حوزه خودرو، یک قرارداد مربوط به پتروشیمی، دو قرارداد مربوط به مخابرات و یک قرارداد مربوط به صنعت مس است.
نیارکی افزود: تا پایان سال هفت میز ساخت داخل دیگر هم داریم و بالغ بر یک میلیارد دلار قرارداد ساخت داخل امضا خواهد شد.
وی افزود: برای استفاده از کالاهای ساخت داخل باید فرهنگسازی کرد و تاکید همه اسناد بالادستی و مقام معظم رهبری و دولت بر این است در جایی که میتوانیم ساخت داخل داشته باشیم چرا باید کالای خارجی وارد شود؟ باید به نفع تولید داخل در حوزه واردات و استاندارد سختگیرانه عمل کنیم.
وی گفت: اگر به دنبال رونق تولید هستیم باید نهادهای نظارتی، حوزه استاندارد و ضوابط فنی به یکدیگر کمک کنند.
شاکرمی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
درخواست وزارت کار برای تعطیلی ۴۰ واحد تجاری ناایمن در تهران
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از وجود بیش از ۲۰۰ مرکز تجاری پرخطر در تهران و درخواست این وزارت خانه برای تعطیلی ۴۰ واحد تجاری ناایمن خبر داد.
حاتم شاکرمی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات آتش نشانی با بیان اینکه امروز بیش از یک سوم حوادث ناشی از کار در حوزه ساخت و سازها رخ میدهد، اظهار کرد: ۱۷ درصد از این حوادث منجر به فوت میشود این نکته مهمی است که شهرداری باید به عنوان صادرکننده پروانههای ساخت در اجرای ایمنی یک اقدام اساسی انجام دهد، زیرا زمان صدور پروانه یکی از گلوگاههای ایمنی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در زمان ساخت و ساز از پیمانکاران ناکارامد استفاده میشود، افزود: مسئله تاسف بارتر این است که همین پیمانکاران کار خود را به پیمانکاران دیگر و گاهی کارگران میسپارند و ناظران ساختمان باید ایمنی لازم در زمان ساخت و ساز را ایجاد کند.
شاکرمی بیان کرد: در بسیاری از ساخت و سازها میبینیم که گودبرداریها ایمن سازی نمیشود و ریزش این گودها منجر به فوت افرادی میشود؛ لازم است شهرداری در این زمینه سختگیری بیشتری داشته باشند.
معاون روابط کار وزارت کار تاکید کرد: تنها موردی که نمیتوان از آن گذشت کرد، توجه به پیشگیری از وقوع حوادث است.
شاکرمی به ایمنی بازار تهران اشاره کرد و گفت: امروز بازار تهران یکی از محلهای پرریسک و مخاطره آمیز در تهران است، زیرا هر روز حدود یک میلیون نفر در بازار تهران حضور دارند و کالاها به صورت ناایمن انباشته شده است که اگر حادثهای در بازار تهران رخ دهد نباید انتظار داشته باشیم آتش نشانها کاری انجام دهند.
وی افزود: امروز در خیان منوچهری و بازار تهران بسیاری از منازل مسکونی به واحدهای صنعتی تبدیل شده و شهرداری باید نسبت به ایمن سازی بازار تهران و تعطیل کردن واحدهای مسکونی که به مراکز تولید تبدیل شده است اقدام کند.
شاکرمی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ مرکز تجاری پر خطر در تهران وجود دارد و ما به عنوان وزارت کار خواستار تعطیلی ۴۰ واحد تجاری ناایمن شدیم.
به گفته شاکرمی؛ سیستم پر خطر برق در بازار احتمال آتش سوزی در این محل را بسیار افزایش داده است.
وی با بیان اینکه امروز بحث ایمنی در محیط کار، منازل مسکونی و مراکز تجاری مسئله مهمی است، تصریح کرد: در تهران ساختمانهای مسکونی و تجاری احداث شده است که در زمان بروز حوادث، امداد رسانی به آنها غیرممکن است.
معاون روابط کار وزارت تعاون افزود: طبق ماده ۸۷ شهرداریها هر فردی که بخواهد ساختمانی تجاری احداث کند باید از وزارت کار تایید ایمنی دریافت کند که متاسفانه این قانون اجرا نمیشود.
آغاز همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی
همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی با هدف حمایت از تولید داخلی آغاز شد.
نخستین همایش حمایت از تولیدات داخلی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی با همکاری مرکز علمی کاربردی آتش نشانی، ایمنی و خدمات شهری، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور)، ریاست جمهوری (مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری) و وزارت کشور با هدف حمایت و مشارکت تولیدکنندگان داخلی و سرمایه گذاران ایرانی و ارتقا سطح فرهنگ ایمنی شهروندان در سازمان آتش نشانی تهران برگزار شده است.
در این مراسم رئیس شورای شهر، رئیس سازمان ملی استاندارد و معاونان وزارت صمت و وزارت کشور حضور دارند.