• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۲۶۸۸
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۸

به هر پیام‌رسانی اعتماد نکنید!

کارشناسان و محققان امنیتی به کاربران هشدار داده‌اند که تنها از پیام‌رسان‌های مجهز به قابلیت رمزنگاری پیشرفته برای ارسال پیام و سایر اطلاعات شخصی خود استفاده کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما،در سال‌های اخیر که حفاظت از حریم شخصی کاربران و امنیت سایبری در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده است، بسیاری از کارشناسان و متخصصان فعال در شرکت امنیت سایبری کاسپرسکی به کاربران توصیه کرده‌اند که برای ارسال پیام‌های خصوصی، تصاویر و ویدیو‌های شخصی به هر اپلیکیشنی که کار پیام‌رسان را انجام می‌دهد، اعتماد نکرده و تنها از پیام‌رسان‌های با قابلیت رمزنگاری پیشرفته (End-To-End Encryption) استفاده کنند.

به هر پیام‌رسانی اعتماد نکنید!

بر اساس این گزارش، با اینکه تقریبا تعداد زیادی از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان مدرن و امروزی که از محبوبیت بالایی در میان کاربران جهان برخوردار شده‌اند، از قابلیت رمزنگاری پیشرفته (End-To-End Encryption) بهره می‌برند، اما هنوز هم تعداد قابل توجهی از پیام‌رسان‌ها به دلایل مختلف از این قابلیت امنیتی بی‌بهره مانده‌اند.

بهره‌مندی اپلیکیشن‌های پیام‌رسان از این قابلیت بدان معناست که هیچ نهادی قادر به ردگیری و مشاهده اطلاعات رد و بدل شده توسط کاربران و دسترسی به سرور‌ها نخواهد بود و تقریبا این کار غیرممکن به نظر می‌رسد. اما سایر اپلیکیشن‌ها در صورت عدم بهره مندی از این قابلیت، این امکان را برای اشخاص ثالث فراهم می‌کنند تا به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کرده و پیام، تصاویر و ویدیو‌های رد و بدل شده توسط افراد را پیگیری کنند.

از جمله اپلیکیشن‌های معروفی که از قابلیت امنیتی رمزنگاری پیشرفته برخوردار است، می‌توان به واتس‌اپ و سیگنال اشاره کرد.

این در حالیست که برخی دیگر از اپلیکیشن‌های معروف همچون فیس بوک مسنجر، تلگرام و گوگل الو از این قابلیت بی بهره‌اند. البته کاربران به منظور عدم ثبت مکالمات خود در سرور‌های پیام رسان‌های مذکور، قادر خواهند بود چت محرمانه (secret chat) را با دوستان خود آغاز کنند.

اپلیکیشن پیام‌رسان واتس اپ که یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین پیام‌رسان‌های جهان است، نیز از قابلیت رمزنگاری پیشرفته پشتیبانی می‌کند و از پروتکل‌های پیشرفته‌ای برای حفظ حریم شخصی کاربرانش برخوردار است.

این اپلیکیشن که برای تمامی سیستم‌های عامل اندروید، iOS و ویندوز قابل استفاده است، در سال ۲۰۱۶ میلادی لقب پرکاربردترین پیام رسان جهان را گرفت. واتس اپ از آن جهت ضریب امنیت سایبری بالایی دارد که مکالمات و اطلاعات مبادله شده میان کاربران و مخاطبان به صورت کامل محافظت شده بوده و مکالمات و اطلاعات شخصی و خصوصی آن‌ها از سوی نهاد‌های دیگر قابل رصد و ردگیری نخواهد بود.

شرکت فیس‌بوک با در اختیار گرفتن و تصاحب شرکت واتس‌اپ در سال ۲۰۱۴، ۱۹ میلیارد دلار کسب کرد و از آن زمان تاکنون نیز با معرفی و افزودن قابلیت‌های جدید بدنبال جذب و حفظ طرفداران این پیام‌رسان محبوب بوده است. طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده در ژانویه ۲۰۱۸، پیام‌رسان واتس اپ هم اکنون میزبان بالغ بر ۱ میلیارد کاربر در جهان است.
بیشتر بخوانید
وصیت شهید ابراهیمی: اگر دستم به دامان امام‌حسین(ع) برسد نام تک‌تکتان را خواهم برد + عکس

مادر شهید امنیت: اگر 10 پسر دیگر هم داشتم در راه انقلاب می‌دادم/عاشق میدان سوریه بود اما در تهران شهید شد

شهید مدافع امنیت، پاسدار مرتضی ابراهیمی متولد 1363 و فرمانده گردان امام حسین(ع) ملارد بود که در ناآرامی‌های منطقه ملارد برای ایجاد امنیت در محل اغتشاش حضور داشت و با چاقوی اشرار به شهادت رسید. او یکی از مدافعان حرم اهل‌بیت(ع) در سوریه نیز بود. شهید ابراهیمی فرمانده شهید مدافع حرم، عباس آبیاری و همرزم شهید مصطفی صدرزاده و شهید محمد آژند بود. این شهید 35ساله ساکن شهریار بود که از او دو فرزند به‌یادگار مانده است.

در وصیت این شهید امنیت آمده است: «در خط ولایت و پشتیبان ولایت باشید که چراغ راه است. نگذارید که دشمن چه از راه جنگ سخت و چه از راه جنگ نرم، دین و کشورتان را از شما بگیرند. توکلتان بر خدا و ائمه باشد. به‌قول دوستی که هیچ‌وقت او را آن‌گونه که باید نشناختم، شهید صدرزاده: اگر دستم به دامان امام‌حسین(ع) برسد، نام تک‌تکتان را خواهم برد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
تلف شدن ببر در الیمالات
درخواست پارلمان روسیه برای محکومیت حضور نظامی آمریکا در کارائیب
اجرای هزار و ۹۸۰ اردوی جهادی از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی
مهلت معرفی نامزد‌های جایزه مصطفی (ص) تا اول اسفند۱۴۰۴
اجرای پویش مردمی مهرگردون و تأمین اقلام توان‌بخشی ویژه افراد توان‌خواه در خراسان شمالی 
تصویب ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای حفظ میراث آبی کهن خراسان شمالی
ضرورت بازنگری در رشته‌های دانشگاهی و نیاز بازار کار
معدوم‌سازی بیش از سه‌هزار لیتر آبلیموی فاقد مشخصات بهداشتی در مهریز
بحران پنهان شمار فزاینده افراد گم شده در انگلیس
استمرار آلودگی هوا در جنوب غرب خوزستان
حماس: سلاح مقاومت پیش از تشکیل کشور فلسطین قابل مذاکره نیست
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
هشدار آلودگی سطح زرد در استان یزد
اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
مردی که جانش را فدای استقلال ایران کرد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیستم آبان ۱۴۰۴)
تقویم روز و اوقات شرعی بیستم آبان به افق آبادان و خرمشهر
الحاق ایران به موافقتنامه‌های وین و استراسبورگ در حوزه مالکیت معنوی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)