پخش زنده
امروز: -
متخصص پزشکی ورزشی گفت: ورزش میتواند در کاهش علائم بیماری MS نقش قابل توجهی داشته باشد.
بهار حسن میرزایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: MS، بیماری است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر میکند، به طور قطع ورزش میتواند به مهار و بهبود این بیماری کمک کند.
ورزش توده عضلانی مبتلایان را حفظ میکند
وی گفت: بیمارانی که درگیر MS هستند دچار اختلال در راه رفتن و حرکت میشوند، ورزش میتواند کمک کند تا توده عضلانی این افراد حفظ شود.
متخصص پزشکی ورزشی افزود: یکی از نگرانیهای این افراد این است که با ورزش خسته میشوند، در گذشته تصور بر این بود که افرادی که درگیر بیماری MS هستند فعالیت بدنی زیادی نداشته باشند، چون خستگی برای آنها خوب نیست، اما نتایج مطالعات عکس این موضوع را نشان میدهد؛ در واقع ورزش کردن از شیوههای مهار کردن حس خستگی در بین این افراد است که با تداوم داشتن ورزش میتوان به نتایج مثبتی رسید.
ورزشهای کششی مهارگر MS
دکتر میرزایی گفت: این بیماران دچار اسپاسمهای عضلانی میشوند که میتواند با درد نیز همراه باشد، پزشکان اثبات کرده اند ورزش کردن به خصوص انجام ورزشهای کششی و ورزشهایی مثل تایچی و یوگا میتواند علائم این بیماری را در بین افراد مهار و کنترل کند.
وی افزود: مسئله دیگری که باید درباره این بیماران مدنظر داشته باشیم، اختلالات خُلقی است، به هر حال در سِیر این بیماری ممکن است افراد به سمت انزوا و افسردگی پیش روند که ورزش یکی از بهترین راهکارهای جلوگیری از این وضع است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا همه مربیان میتوانند به این بیماران ورزش دهند؟ گفت: درباره این مسئله یک قانون کلی وجود دارد و آن اینکه هدفمان این است که این افراد تا جایی که میتوانند فعالتر شوند و هیچگونه محدودیتی برای آنها وجود ندارد.
دمای بدن مبتلایان باید کنترل شود
متخصص پزشکی ورزشی گفت: باید به این نکته مهم توجه داشت که بیماران MS نباید تحت فشار زیاد قرار بگیرند، در همه ورزشها گفته میشود که ورزشکار در وهله نخست باید گرم کند، اما این موضوع درباره بیماران MS صادق نیست و به این افراد در حین ورزش نباید فشار و دمای زیاد وارد شود.
میرزایی افزود: افزایش دمای بدن بیماران MS باعث تشدید علائم خواهد شد، باید این بیماران در دمای پایین، فعالیت بدنی داشته باشند، اگر میبینند دمای بدنشان افزایش یافته است بلافاصله برای خنک کردن بدن با استفاده از پنکههای دستی و قرار گرفتن در آب خنک اقدام کنند.
وی گفت: MS فرمهای زیادی دارد؛ یکسری سیرِ پیشرونده و سریع دارند و سیرِ دسته دیگر نیز کاهنده است، ورزش در کنار درمان میتواند نقش به سزایی در مهار این بیماری داشته باشد، نمیتوانیم ورزش را جایگزین درمان و مصرف داروهای تجویز شده پزشک کنیم، اما ورزش میتواند در کنترل علائم و ناتواناییهای افراد کمک کند.
وی افزود: بیماری MS تا پایان عمر در کنار فرد مبتلا وجود دارد، میتوان با ورزش آن را مهار و کنترل کرد و علائم ناخوشاند آن را به میزان قابل توجهی کاهش داد، به هیچ عنوان نیازی به انجام برنامههای ورزشی به صورت حرفهای نیست.
بی حرکتی برای MS ممنوع!
متخصص پزشکی ورزشی گفت: فرد مبتلا به MS تا جایی که میتواند نباید بی حرکت باشد، بروز احساس خستگی در بین این افراد میتواند شاخصه خوبی برای ارزیابی وضع بدنی شان باشد، اگر بعد از ۲ ساعت ورزش احساس کردند حس و حال گذشته را ندارند به معنای آن است که فشار زیادی به خود وارد کرده اند پس باید از شدت تمرین بکاهند، البته آنها باید مراقب مصرف مایعات هم باشند و تا جایی که میتوانند در حین ورزش مایعات مصرف کنند تا دمای بدن آنها بالا نرود.