• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۹۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹

آيا گروسي آدم واشنگتن در آژانس بين المللي انرژي اتمي خواهد شد؟

با در نظر گرفتن فشار امريکا براي انتخاب رافائل گروسي به مدير کلي آژانس بين المللي انرژي اتمي و مواضع ضد ايراني و رازدارنبودن او، اين نگراني وجود دارد که آژانس از مسير فعاليت حرفه اي خود به شدت منحرف شود.

پس از درگذشت مشکوک یوکیا آمانو، روز دوشنبه رافائل گروسی (Rafael Grossi) با کسب دو سوم آرا، به عنوان مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، انتخاب شد. منابع غربي از جمله وال استريت ژورنال از نقش لابي امريکا و فشار پشت پرده اين کشور براي انتخاب رافائل گروسي آرژانتيني به اين سمت خبر داده اند و ريک پري وزیر انرژی آمریکا ماه گذشته، گروسی را نامزدی عالي براي اين سمت توصيف کرده است.
هر چند گروسی می گوید از این که حمایت آمریکا را دارد مفتخر است اما این ایده را که آدم واشنگتن است، به شدت رد می کند اما جهت گيري هاي سياسي او در خصوص برنامه هسته اي ايران اين نگراني را به وجود آورده است که آژانس در دوره مديريت او از مسير فني خارج و با نسخه هاي امريکا و رژيم صهيونيستي وارد دوره اي از سياسي بازي شود.
گروسی ماه گذشته به وال استریت ژورنال گفت، من آماده ام آنچه را درست است, ادامه دهم اما تداوم روند موجود در برنامه من نیست. ما نیازمند سازگاری و تحول هستیم، آژانس امروز مشابه آژانس سال 2009 که آمانو ریاست آن را برعهده گرفت نیست.
اما آيا تحولي که گروسي از آن سخن مي گويد در چارچوب احترام به حقوق هسته اي اعضا و دوري از نگاه تبعيض آميز به حق استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي همه اعضاي آژانس بين المللي انرژي اتمي خواهد بود؟ يا توجه وتمرکز بر ادعاهايي که از سوي رژيم صهيونيستي يا امريکا با استناد به ادعاهاي گروهک تروريستي منافقين مطرح مي شود؟ به عنوان نمونه ادعاهايي که اخيرا بنيامين نتانياهو در باره تورقوزآباد مطرح کرد و با فشار امريکا آژانس تحت تاثير قرا گرفت و البته هيچ سندي هم در اين ارتباط پيدا نشد.
البته نگراني ديگري که در مورد گروسي مطرح مي شود رازدار نبودن او و افشاي مساتيل هسته اي ديگر کشورها از سوي او به طرف هاي خارج از آژانس بين المللي ارنرژي اتمي است. بر اساس گزارش اسپوتنيک در مصاحبه با يکي از کارشناسان اعلام شده است که از گروسي فایل های صوتی زیادی وجود دارد که در حال ارائه اطلاعات به افرادی در خارج از آژانس است.
از اين جهت اين نگراني وجود دارد که گروسي با دسترسي به اطلاعات هسته اي ديگر کشورها، به جاي وظيفه مديريت آژانس بين المللي انرژي اتمي، شان خود را در حد يک جاسوس نزول دهد و اسرار هسته اي ديگر کشورها را به طرف هاي خارج از آژانس از جمله رژيم صهيونيستي منتقل نمايد.
در اين ارتباط نحوه اعلام خبر مرگ يوکيا آمانو نيز اين ترديدها را ايجاد کرده که ممکن است وي توسط موساد مسموم و به قتل رسيده است تا زمينه رياست گروسي مهيا شود. اين ترديدها از اين جهت مطرح مي شود که
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چند روز پس از مرگ آمانو، خبر مرگ او را اعلام کرد که حتي واکنش بلومبرگ را نيز به دنبال داشت. پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داد که مدیر کل آژانس پنج روز پیش درگذشته و امروز و پس از مراسم تدفین، خبر مرگ او اعلام شده است.
همچنين در مورد موضوع برجام نيز اين نگراني وجود دارد که گروسي به جاي تلاش براي حفظ برجام و فشار به امريکا براي باز گشتن به اين توافق بين المللي، بر گام هاي ايران در کاهش تعهدات برجامي خود متمرکز شود و به پرونده سازي عليه تهران مبادرت نمايد.
آن هم در حاليکه گام هاي ايران در کاهش تعهدات خود به هيچوجه تخطي از قوانين آژانس بين المللي انرژي اتمي مبني بر استفاده صلح آميز از انرژي اتمي نيست و حتي با فروپاشي برجام که در عمل با خروج امريکا از اين توافق فروپاشيده،  ايران عضو آژانس است و حق استفاده از حقوق هسته اي خود از جمله غني سازي اورانيوم را دارد.
 
-------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری جشن شب یلدا در پادگان شهید برخورداری عجب شیر
تامین آب شرب پایدار اولویت اصلی فرمانداری کلیبر
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
توزیع ۷۰۰ بسته یلدایی در تبریز
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
آیین کهن یلدا در مدارس گلستان
سفر دختر مکرمه حضرت امام خمینی (ره) به خوزستان
۱۱۷ نانوایی با آرد کامل به شهروندان زنجانی خدمات ارائه می‌دهند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ دی ۱۴۰۴
مرگ ۱۳۰ نفر در محور‌های برون شهری کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در یکم دی ۱۴۰۴
نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلوواتی در ابهر به بهره برداری خواهد رسید
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افزایش مصرف گاز در کشور با کاهش محسوس دما
ابرناکی و بارش پراکنده در لرستان
لرستان در شب ولادت امام محمد باقر(ع) غرق در نور و سرور
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌های سراسر کشور
کاهش آسیب‌های اجتماعی در جلفا
تلخ کامی قاچاقچیان شکلات بندرانزلی
صادرات پای مرغ کوهدشت به بازارهای منطقه ای و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)