پخش زنده
امروز: -
سفیر اسبق ایران در لندن گفت : خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تبعات اجتماعی سیاسی و اقتصادی فراوانی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، جلال ساداتیان در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: مدت هاست بحث مخالفت خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا مطرح است وقتی پذیرش مهاجرین به عنوان عمده ترین موضوع رجوع به برگزیت یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا طرح شد و در نهایت رای نیاورد آقای دیوید کامرون استعفا کرد و خانم ترزا می روی کار آمد و تلاش بر آن داشت که از برگزیت حمایت کند.
او ادامه داد: بعدها طبق بند 50 ماده لیسبون ، مطرح شد که بریتانیا باید رسما اعلام خروج از اتحادیه را انجام دهد و سپس مطرح شد که بریتانیا باید مصوبه پارلمان را هم بدست آورد زیرا این موضوع می باید در سطح رهبران اروپایی به علاوه پارلمان اروپا همه توافقات به تصویب برسد البته آقای جانسون هم به عنوان جناج ملی گرای حزب محافظه کار بسیار دنبال انجام این موضوع بود.
ساداتیان تصریح کرد: تلاش های بسیاری شد که موضوع برگزیت به همه پرسی گذاشته شود که البته رای ضعیفی هم آورد.
او افزود: در لابه لای تلاش هایی که برای ایجاد توافق بر سر برگزیت شکل گرفته چند نکته وجود دارد اعم از، تعیین تکلیف کسانی که از انگلیس به اروپا رفته اند و متقابلاََ اروپائیان که در انگلیس ساکن هستند. تعیین تکلیف مسائل اقتصادی و از این قبیل مسائل، که البته رسیدگی به آنها هم بسیار سخت بوده است البته سوای مسائل اجتماعی و اقتصادی، موجودیت و استقلال چهار منطقه اسکاتلند، ولز، ایرلند و انگلند مطرح است.
قادری سردبیر روزنامه تهران تایمز در سوی دیگر استودیو گفت: اساساََ به دلیل اینکه روند دموکراسی در انگلیس توسط افکار عمومی و بعضاََ مخالفان دولت مورد انتقاد قرار داشته در شرایط فعلی و در محور بحث بودن برگزیت، اقدام جانسون مبنی بر استفاده از حکم ملکه جهت تعلیق پارلمان ، شکاف مخالفان و موافقان موضوع، ظهور جدیدی پیدا کرد. حتی تعدادی از نمایندگان این کشور گفته بودند که این موضوع در نهایت ممکن است به سرنگونی دولت منجر شود. آنچه مسلم است آقای دیوید کامرون و خانم (می) توان مقابله با مخالفان برگزیت خواهی نداشتند.
او ادامه داد: تعلیق پارلمان اساساََ به این خاطر رخ داد تا فرصتی برای ارائه یک طرح جدید توسط نمایندگان مجلس و یا مخالفت با طرحی که توسط بوریس جانسون در حال اجراست وجود نداشته باشد.
ساداتیان سفیر اسبق ایران در لندن با بیان اینکه، اگر گفته ها و افکار آقای جانسون اجرایی شود بعید نیست که یک فروپاشی دو اتحادیه اروپا اتفاق بیافتد، ادامه داد: در حال حاضر میزان میل جدایی اسکاتلند از انگلیس بسیار قوی است و علاقمند به ماندن در اتحادیه اروپاست ایرلند هم چنین زمزمه هایی دارد اما نه به اندازه اسکاتلند . در اسکاتلند حتی در برخی اماکن عکس ملکه را پائین کشیده اند. به نظر می رسد دولت آقای جانسون مستعجل باشد زیرا تصمیمات بسیار خطرناکی در سر می پروراند و عقلای اروپا به آن تن نخواهند داد.
او تصریح کرد: آقای جانسون به حالت ملی گرایی بیان می کند ما مانند اروپا اشغال نشده ایم و کشورهای مشترک و المنافع خود را داریم و می توانیم به صورت مستقل ارتباطات خودمان را داشته باشیم به چشم می خورد که جانسون تمایلاتی را به سوی آقای ترامپ نشان می دهد و گویا تشابهات شخصیتی هم میان این دو وجود دارد جانسون امید دارد امریکا به کمکش بیاید، البته تفکرات ترامپ و روند حرکت امریکا به سمت دوران مونروئه است به نحوی ای که مونروئه می گوید ما و شما قاره جوان و ثروتمندی هستیم کاری به قاره کهن نداشته باشیم.
قادری سردبیر روزنامه تهران تایمز در استودیو گفت: اینطور که جانسون می پندارد حمایت کامل ترامپ را پشت سر خواهد داشت به نظر می رسد قطعاََ در آینده سیاسی خود و کشورش دچار اشتباه راهبردی خواهد شد.
او افزود : گمان می کنم اگر ترامپ در 2020 رای نیاورد همه باورها و آرمان های جانسون بر آب می شود و انگلیس در موضع ضعف قرار می گیرد و مجبور به توافق دوباره با اتحادیه اروپا می شود اما اگر در 2020 ترامپ رای بیاورد به نظر می رسد با توجه به تشدید جنگ تجاری میان امریکا و چین و تشدید کسری تراز تجاری امریکا که چیزی حدود 500 میلیارد دلار است اساساََ ترامپ و کابینه اش توان حمایت از برگزیت و شخص جانسون را نخواهد داشت بنابراین به نظر من احتمال اینکه ترامپ، دولت انگلیس را در وجه المصالحه خود با اتحادیه اروپا قرار دهد هم وجود دارد.
رادنی شکسپیر کارشناس مسائل سیاسی در ارتباط زنده تصویری از لندن با این برنامه گفت: وقتی راجع به انگلیس صحبت می کنیم این کشور با یک بحران عمیق همراه است این دولت دارای اکثریت نیست و در تلاش است که برای خروج از اروپا فشارهای را بر مردم بیشتر کند. مردم انگلیس علاقمند ماندن در اتحادیه اروپا هستند.
او ادامه داد: به نظر می رسد آقای جانسون یک مشکل زمانی هم دارد، به نظر می رسد این برگزیت سخت و دشوار خواهد بود.
این کارشناس گفت: شاید بتوان گفت که خیانتکارانی در لندن وجود دارند ولی مکانیزمی که اقدام به تعلیق پارلمان می کند بسیار پیچیده است.
ساداتیان کاردار اسبق ایران در لندن گفت: سیستم تعلیقی که ملکه انگلیس مطرح می کند به نوعی تصمیمات دولت است و از خودش چیزی مطرح نمی کند به نظر می رسد تصمیمات دولت فعلی انگلیس در خصوص برگزیت بسیار خام بوده و تبعات سنگینی برای این کشور خواهد داشت.
قادری سردبیر روزنامه تهران تایمز به بازخورد منفی برگزیت در اتحادیه اروپا و دشوارتر شدن شرایط برای حفظ اتحادیه اشاره کرد و افزود: خروج انگلیس از اتحادیه عوارضی دو طرفه دارد در ادامه انجام برگزیت بین 1 الی 2 درصد کاهش رشد اقتصادی در انگلیس و کوچک شدن 8 الی 9 درصدی اقتصاد انگلیس را شاهد خواهیم بود در معنای کلان اقتصاد کل اروپا متضرر خواهد شد. در نگاه وسیع تر حدود 250 میلیارد پوند حداقل خسارت ناشی از برگزیت سخت یا همان برگزیت مورد نظر جانسون در سال اول حاصل خواهد شد.در این میان همه شرکت هایی که قصد تجاری دو جانبه در انگلیس و اتحادیه اروپا داشته اند دچار اختلال خواهند شد و احتمالا انگلیس 5 سال عقب خواهد افتاد.