معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در بیرجند از صرفه جویی ۴میلیارد مترمکعب آب در کشور با اجرای آبیاری تحت فشار خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز در بازدید از اراضی ۴۴ هکتاری حسین آباد بیرجند از توابع بخش مرکزی گفت: طرح یکپارچه سازی اراضی حسین آباد سادات بیرجند از مصادیق بارز بهینه کردن مصرف آب در بخش کشاورزی و جزو طرحهای آب و خاک منطقه است که در این طرح اراضی تسطیح، آماده سازی و تجهیز برای آبرسانی شده و تاکنون ۳ ونیم کیلومترخط لوله گذاری آن انجام شده است.
وی افزود: در ابتدا اراضی ۴۵۰ قطعه بوده و با اجرای طرح یکپارچه سازی به ۶۰ قطعه تبدیل شده است.
اکبری با بیان اینکه از سال ۹۲ تاکنون در کشوربا اجرای آبیاری تحت فشار در حدود ۹۰۰ هکتار، تحول عظیمی در بخش بهینه کردن مصرف آب و کارآیی مصرف آن صورت گرفته افزود: در این زمینه استان خراسان جنوبی یکی از استانهای پیشرو است که توانسته در یکی دو سال گذشته با متوسط اجرای آبیاری تحت فشار در ۶۰۰ هکتار بر اساس برنامه پنجم، سال گذشته در ۷ هزار هکتار و امسال تا الان در هزار هکتار انجام شود و ۱۰ هزار هکتار هم در دست اجراست.
وی با بیان اینکه میزان سطح آبیاری تحت فشار در استان نسبت به اراضی آبیاری حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد است گفت: متوسط کشوری میزان سطح آبیاری تحت فشار ۲۲ درصد است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به عملکرد خوب استان در این زمینه اشاره کرد و افزود: در اجرای طرح بهینه کردن مصرف آب هیچگونه محدودیت مالی وجود ندارد و هرچقدر در این استان آبیاری تحت فشار صورت گیرد منابع مالی آن تامین خواهد شد.
اکبری با بیان اینکه به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار، حدود ۴ تا ۴۵۰۰ مترمربع صرفه جویی میشود گفت: این صرفه جویی بویژه در استانهایی که به سمت آبیاری میکرو میروند بیشتر است و خراسان جنوب در این زمینه در حال پیشرفت میباشد.
وی از صرفه جویی ۴ میلیارد مترمکعب آب در کشور با اجرای طرح آبیاری تحت فشار خبر داد و افزود: علیرغم خشکسالی چندین ساله هم اکنون در گندم خودکفا شده ایم و در شکر در آستانه خودکفایی قرار داریم و در زمینه دانههای روغنی با بهینه کردن مصرف آب ضریب وابستگی از ۹۵ درصد به ۸۲ درصد رسیده است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اقدامات به زراعی و به نجاتی سبب شده تا بهره وری از ۹ دهم کیلوگرم بر مترمکعب به یک و ۳۲ دهم کیلوگرم بر مترمکعب و راندمان آبیاری از حدود ۳۹ درصد به ۴۵ درصد افزایش یابد.