• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۷۹۹۴۰
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۳
بین الملل » اروپا
با حضور سفير کشورمان در صربستان؛

مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه بلگراد

مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در محل دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه بلگراد با حضور گروهی از شخصیت های علمی، فرهنگی و دانشگاهی صربستان برگزار شد.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا وسیما از بلگراد؛ مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در محل دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه بلگراد برگزار شد. مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در محل دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه بلگراد با حضور خانم "لیلیانا مارکوویچ" رئیس این دانشکده، "حسین ملاعبداللهی" سفیر جمهور اسلامی ایران، "بوژکوویچ" رئیس انجمن دوستی ایران و صربستان و گروهی از شخصیت های علمی، فرهنگی و دانشگاهی صربستان برگزار شد.
 
مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه بلگراد مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه بلگراد مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه بلگراد مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات فارسی در دانشگاه بلگراد

خانم "لیلیانا مارکووریچ" رئیس دانشکده ادبیات و زبان های خارجی دانشگاه بلگراد در مراسم افتتاحیه مرکز مطالعات ادبیات فارسی با قدردانی ازهمه دست اندرکاران تشکیل این مرکز گفت: تاسیس این مرکز نتیجه همکاری مشترک این دانشکده با سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی سفارت است.
"لیلیانا مارکووریچ" گفت: منطقه بالکان نیز بخشی از جاده قدیم ابریشم است و در دانشگاه ادبیات بلگراد مرکزهای متعدد مطالعاتی از جمله مرکز مطالعات آسیائی را برای شناخت هرچه بیشتر فرهنگ کشورهای مسیر جاده ابریشم فعال کردیم وخوشحالیم هم اکنون مرکز مطالعات ادبیات فارسی نیز به این مجموعه اضافه شد.
وی ابراز امیدواری کرد: این مرکز بتواند با فعالیت ها و برنامه های مختلف، نقش موثری در ارتقای شناخت ادبیات کهن ایران در صربستان ایفاء کند.
"مارکوویچ" با اشاره به برگزاری پنجمین همایش جاده ابریشم در آینده نزدیک در این دانشکده افزود: مشارکت فعال جمهوری اسلامی ایران در این همایش بر غنای آن خواهد افزود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در مراسم افتتاحیه این مرکز با قدردانی از حضور مسوولان، استادان، محققان، دانشجویان دانشگاه بلگراد، تاسیس مرکز مطالعات ادبیات فارسی را در دانشکده ادبیات و زبان های خارجی بلگراد، اقدامی مهم برای مراودات علمی، فرهنگی و تحقیقاتی بین دو کشور توصیف کرد.
وی با قدردانی از موافقت "مارکوویچ" با تاسیس این مرکز و واگذاری یکی از اتاق های این دانشکده برای تاسیس مرکز مطالعات فارسی ، این اقدام را نشانه علاقه وی و دیگر مسوولان این دانشکده به فرهنگ، تمدن و ادبیات ایران است.
"ملاعبداللهی" همچنین از حمایت های رئیس گروه دوستی صربستان و جمهوری اسلامی ایران، تلاش رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در بلگراد برای تجهیز مرکز مطالعات فارسی و همچنین از حمایت مالی بنیاد سعدی قدردانی کرد.
سفیر کشورمان با اشاره به گسترش روز افزون روابط فرهنگی دو کشور،گفت: افزایش شناخت مردم و نخبگان فرهنگی دو کشور از یکدیگر، سنگ بنای مستحکم تحکیم و گسترش روابط دو کشور در همه زمینه ها است.
وی تاسیس مرکز مطالعات ادبیات فرهنگ ایران را از گام های موثر برای افزایش شناخت دو طرف توصیف کرد و افزود: این مرکز علاوه بر تامین منابع و ماخذ مهم ادبیات و فرهنگ ایران برای دسترسی آسان استادان ، محققان و دانشجویان، با برگزاری نشست ها و میزگردهای ماهانه در زمینه های مختلف ، نقش موثری در ارتقای شناخت و درک مشترک فرهنگی بین دو کشور ایفاء خواهد کرد.
وی تاکید کرد: درسال جاری، سفارت جمهوری اسلامی ایران در صربستان، در راستای گسترش روابط فرهنگی چهار جشنواره غذای ایرانی، جشنواره فیلم، دو نمایشگاه تابلو فرش و صنایع دستی ایران و برنامه های متعدد فرهنگی دیگر برگزار کرد که با استقبال مردم صربستان روبرو شد.
سفیر کشورمان درباره ادبیات و فرهنگ ایران و زبان فارسی گفت: زبان فارسی ازجمله شناخته شده ترین زبان ها در بین ملل جهان است؛ غنای ادبیات و فرهنگ و تمدن زبان فارسی موجب شده است که این زبان از تاثیر گذارترین زبان های جهان در ارتقای فرهنگ و تمدن بشری باشد.
وی غنای زبان فارسی را مرهون بزرگان مشهوری همچون حافظ، سعدی، فردوسی، خیام، مولانا و دیگر استوانه های زبان فارسی توصیف کرد که شهرتی جهانی دارند و بدلیل خلق آثار بی بدیل در زمینه های مختلف اخلاقی، فلسفی، عرفانی، دینی، فکری و رمانتیک نزد اقوام و ملل مختلف جهان محترم و عزیز داشته می شوند.
"ملاعبداللهی" افزود: اگرچه امروز زبان فارسی زبان رایج جهان نیست اما بدلیل غنی و زیبائی خود گستره جغرافیائی وسیعی را از چین، تا شبه قاره هند، افغانستان و پاکستان آسیای میانه، ترکیه منطقه بالکان و برخی ازکشورهای اروپائی را تحت تاثیر و نفوذ معنوی خود قرار داده است و به همین دلیل سهم بزرگی در ارتقای فرهنگ و تمدن بشری ایفاء کرده است.
وی وجود بیش از دو هزار واژه فارسی در زبان صربی را نشانه روشنی از عمق نفوذ و تاثیر گذاری زبان و ادبیات فارسی بر کشورهای منطقه بالکان توصیف کرد.
"صحرائی" معاون بنیاد سعدی هم در مراسم افتتاحیه این مرکز ، با قدردانی از سفارت جمهوری اسلامی ایران، رایزنی فرهنگی سفارت و پروفسور "مارکوویچ" برای تاسیس مرکز مطالعات ادبیات فارسی، از کتاب گام اول با ترجمه صربی رونمائی کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
بهره برداری از سه طرح گردشگری – خدماتی در تویسرکان 
پایش ۱۲ واحد صنعتی آلاینده در فردیس
فعالیت گروه جهادی در نقطه صفر مرزی
بسیج سازندگی در خدمت محرومیت‌زدایی
تشییع پیکر مادر شهید در مرودشت
پیشرفت ۶۸ درصدی بیمارستان مادر و کودک بوشهر
توانمند سازی ۵۸ محله در کاشان
تحول در نظام توزیع نهاده‌های دامی
نمایشگاه «خانواده باکلاس؛ خانواده باکتاب» در اصفهان آغاز شد
پیوند عمیق ورزش زورخانه‌ای با فرهنگ فاطمی در کهگیلویه و بویراحمد
بسیج سازندگی در خدمت محرومیت زدایی
پیشگامی خراسان رضوی برای همکاری‌های کشاورزی ایران و افغانستان
بسیج مظهر اقتدار و خدمت
دومین رویداد ملی موت کورت دانشجویان حقوق و حقوقدانان در ارومیه
رزمایش بسیجیان به مناسبت هفته بسیج
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
شهرستان ملایر قطب تولید شیر در استان همدان 
جان باختن کارگر ۴۰ ساله بر اثر ریزش آوار ساختمانی
کمینه و بیشینه دمای ششم آذرماه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)