پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما،گروه موقت بین المللی در شهر الخلیل، جنوب کرانه باختری رود اردن، در گزارشی زندگی در این شهر را به دلیل مداخله های رژیم صهیونیستی غیر عادی خواند.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز، روزنامه هاآرتص به نقل از منابع آگاه از گزارش این گروه بین المللی اعلام کرد، اسرائیل همچنان با پیگیری شهرک سازی ها، اعمال محدودیت در رفت آمد فلسطینیان و همچنین محدودیت در مراعات حق عبادت برای فلسطینیان، قوانین بین المللی را در الخلیل نقض می کند.
یارا فارس گزارشگر اسکای نیوز عربی در گزارشی گفت: اوضاع زندگی در شهر الخلیل عادی نیست و اسرائیل به صورت سازمان یافته قوانین بین المللی را در این شهر نقض می کند. این بخشی از گزارش گروه موقت بین المللی در الخلیل است که به مناسبت بیستمین سال آغاز به کار این گروه در این شهر تهیه شد. نکته قابل توجه اینکه، در اولین اطلاعات از فعالیت این گروه که در روزنامه هاآرتص و به نقل از منابع آگاه منتشر شد، آمده است، این روند ممکن است موجب شود اسرائیل دیگر به این کمیته اجازه فعالیت در الخلیل ندهد. این گروه در سال 1994 و پس از کشتار مردم در حرم ابراهیمی و به عنوان بخشی از پروتکل الخلیل در توافقنامه اسلو تاسیس شد. گزارش این گروه نشان می دهد الخلیل بیش از هر زمان دیگری تجزیه بندی شده است و این نتیجه مستقیم اشغالگری اسرائیل است.
در ادامه گزارش آمده است: بر اساس گزارش این گروه اوضاع الخلیل بر خلاف تصوراتی است که در پروتکل الخلیل آمده است. زیرا در این پروتکل الخلیل به دو بخش تقسیم شد، منطقهH1 که تحت نظارت تشکیلات خودگردان است و شامل حدود صد و هفتاد و پنج هزار فلسطینی می شود، منطقه دوم نیز منطقه H2 است که تحت نظارت اسرائیل قرار دارد و حدود هشتاد هزار شهرک نشین و چهل هزار فلسطینی در آن زندگی می کنند. اما اسرائیل در هر دو منطقه قوانین بین المللی را نقض می کند. این تخلفات از شهرک سازیهای غیر قانونی اسرائیل تا نقض ماده 49 توافقنامه ژنو مبنی بر حمایت از غیر نظامیان تحت اشغال را شامل می شود. ضمن اینکه اسرائیل حقوق اساسی مردم مثل آزادی رفت و آمد و حق آزادی عبادت را نیز زیر پا می گذارد. در بخشی از گزارش آمده است خیابان شهدا در الخلیل که روزی بازار پر رونق فلسطینیان بود حال به روی فلسطینیان بسته شد و به روی شهرک نشینان باز شده است. شرایط در محله تل الرمیده نیز چنین است زیرا به دلیل ایست و بازرسی های متعدد اسرائیلی در این محله و یورش پیاپی شهرک نشینان، زندگی برای فلسطینیان در این محله غیر ممکن شده است. اوضاع در نزدیک حرم حضرت ابراهیم نیز چنین است زیرا اشغالگران به شدت فلسطینیان را برای پیگیری عبادت در حرم ابراهیمی، با محدودیت مواجه ساخته اند.