• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۳۶۹۶
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۴
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور؛

کارکرد آبخیزداری هم برای سالهای پر آب و کم آب

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: اقدامات آبخیزداری مختص یک دوره خاص نیست بلکه کارکرد و فواید آن هم برای سال‌های پر آب و هم برای سال‌های کم آب است.

کارکرد آبخیزداری هم برای سالهای پر آب و کم آببه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ خلیل آقایی شب گذشته در نشست با رئیس، نایب رئیس و اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: در سال های کم آب، هنر آبخیزداری این است که ضمن هدایت آب به سمت سفره های زیرزمینی از هدر رفت آن جلوگیری می کند و در سال های پر آب نیز از سیل پیشگیری و تخریب را به پایین ترین حد کاهش می دهد.
خلیل آقایی گفت: سیلی که مهرماه امسال در منطقه شمال کشور اتفاق افتاد و به بخش هایی از استان های گلستان، مازندران و گیلان خسارت وارد کرد با بررسی هایی که صورت گرفت معلوم شد در هر نقطه ای که طرح های آبخیزداری انجام شده خسارت سیل بین 70 تا 75 درصد کاهش یافته اما در مناطقی که این اقدامات انجام نشده، خسارت بسیار بالا و خانمان برانداز بوده است.
آقایی با بیان اینکه در آستانه تعیین بودجه سال 98 با اجرای طرح های آبخیزداری شاهد یک انقلاب عظیم در عرصه منابع طبیعی کشور هستیم، از رییس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خواست در دوران تعطیلی مجلس از اقدامات آبخیزداری و میزان رضایتمندی مردم در حوزه استحفاظی خود بازدید کنند و نتایج حاصل از بازدید را به ما گزارش نمایند.
رییس سازمان جنگل ها افزود: منظور ما از اقدامات آبخیزداری صرفاً به معنای اقدامات سنگ و سیمان و ملات نیست بلکه منظور ما مجموعه ای از فعالیت های به هم پیوسته نظیر آموزشی، ترویجی، حفاظتی، جنگل کاری، جایگزینی سوخت، اطفای حریق، کاداستر و غیره است که همه این اقدامات در قالب طرح مدیریت جامع آبخیز انجام می شود.
رییس سازمان جنگل ها گفت: با استانداران استان ها تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم و به هر میزان از محل صندوق توسعه ملی برای استان ها اعتبار اختصاص داده ایم، حدوداً به همان میزان استانداران برای اجرای طرح های ابخیزداری بودجه اختصاص داده اند.
وی با اشاره به اینکه اگر یک ریال در طرح های آبخیزداری سرمایه گذاری شود 8 ریال برگشتی خواهد داشت، خاطر نشان کرد: در سال 97 با اجرای طرح های آبخیزداری 754 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع رییس و اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از بیابان ها به عنوان چالشی بزرگ در ایران و جهان نام برد و گفت: ایران از دیر باز در زمینه تثبیت شن های روان، مالچ پاشی و بیابان زدایی ید طولایی داشته و اقدامات آن در منطقه زبانزد بوده و بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از تجربیات و دانش بیابان زدایی ایران استفاده می کردند.
خلیل آقایی در پاسخ به سوال تاج گردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اثرات سوء زیست محیطی مالچ در طبیعت خاطر نشان کرد: پژوهشگاه صنعت نفت حدوداً یک دهه پیش روی موجوداتی مانند گیاه، جانور، آب، خاک و انسان پژوهش انجام داده است و بر اساس یافته ها اعلام کرده که هیچ ماده مضری که به این پنج عنصر صدمه و آسیب وارد کند در مالچ وجود نداشته و ایجاد این همه درختان دست کاشت کویری نظیر تاغ، گز و اسکنبیل در مناطق بیابانی ایران در لوای پاشش مالچ و استقرار خاک انجام شده است.
در نشست رییس سازمان جنگل ها با رییس و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه روی بر دو موضوع آبخیزداری و سپس مقابله با پدیده گرد و غبار و بیابان زایی بسیار تاکید شد و هوشنگ جزی مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک و فرهاد سرداری مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گزارش جامعی از میزان پیشرفت طرح های آخیزداری و بیابان زدایی در کشور ارائه کردند.
همچنین مهرداد لاهوتی و غلامعلی جعفرزاده نمایندگان مردم لنگرود و رشت در مجلس شورای اسلامی از تعامل مهندس آقایی با مجلس و مردم تقدیر کرده و مهرداد لاهوتی گفت: در سال های اخیر گیلان شاهد سیل های مخرب زیادی بوده و تنها راه نجات استان اجرای طرح های آبخیزداری است.
در این نشست همچنین غلامرضا تاج گردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: گزارشی که از آبخیزداری و بیابان زدایی ارائه شد اجمالی، فنی، اجرایی و برنامه ای بود و اظهار امیدواری کرد که اعضای کمیسیون بتوانند در بودجه امسال و سال آینده کمک کار سازمان جنگل ها باشند.
وی افزود: برای دسترسی به نتیجه بهتر، آنچه از سازمان جنگل ها انتظار است فعالیت های علمی، فنی و رسیدن به توسعه پایدار است.
تاج گردون همچنین گفت: مایل هستیم نظرات کارشناسی دستگاه های اجرایی وقتی به دستمان می رسد دل مان قرص باشد به روش هایی که اجرا خواهد شد و اگر خلاصه ای از نتیجه گزارشات، تحقیق و پژوهش در اختیار کمیسیون قرار گیرد اعضا می توانند با استدلال بهتری به کارها نگاه کرده و کمک کنند.
تاج گردون با بیان اینکه در کنار اعتبارات عادی و مصوب دولت، اعتبار قابل توجهی از صندوق توسعه ملی به سازمان جنگل ها اختصاص یافت، دقت و نحوه هزینه کرد آن را مهم دانست و گفت: ممکن است بخش از استان ها توانمندی جذب اعتبارات نداشته باشند که باید در توزیع اعتبارات توجه لازم انجام شود.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در خاتمه یادآوری کرد: اختصاص اعتبارات از صندوق توسعه ملی نتیجه اعتقاد و تاکیدات شخص مقام معظم رهبری به موضوع آبخیزداری و آبخوانداری است و باید این فرصت را مغتنم شمرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی پرفروش‌ترین‌های پنج روز اول جشنواره اسباب‌بازی
آغاز ثبت‌نام جایزه ملی جوان سال ۱۴۰۴ در قم
نزدیک شدن هواپیمای ایرانی «سیمرغ» به بهره‌برداری تجاری
۱۸ کشته و زخمی در آتش سوزی یک مرکز ترک اعتیاد در مصر
ثبت‌نام سی‌امین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی/ ۱۶ دی
داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس در بندرانزلی تا کی فرصت نام نویسی دارند؟
مشارکت گسترده نوجوانان در المپیاد فیلم‌سازی
پیش‌بینی اجرای حدود ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا آغاز پیک ۱۴۰۵ در خوزستان
تاکید بر اجرای طرح‌های آبخیزداری مطالعه شده در داراب
ترویج زایمان‌های طبیعی با توسعه زایمان بدون درد
محکومیت تجاوز آمریکا به ونزوئلا در شورای امنیت
دمای هوا در کرمانشاه تا پایان هفته روندی افزایشی دارد
تجلیل از جانبازان با قطع پای کامل (کانادین)
مروری بر خبر‌های پانزدهم دی قم در ۱۲۰ ثانیه
رئیس کل دادگستری استان تهران: اجرای احکام نباید سبب اطاله دادرسی شود
دستگیری فردی که قصد خودسوزی در جهرم را داشت
بومی سازی حسگر‌های تخصصی در خط پایان رقابت‌های ورزشی جهانی
سرشماری آزمایشی عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا ۱۴۰۵ در استان اردبیل
دستگیری متخلف شکار غیرمجاز در حوضه سد چپرآباد اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
غیر حضوری شدن مدارس تهران
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)