پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان فضایی: هم اکنون در عرصه فضا رتبه اول علمی در منطقه و رتبه ۱۵ جهان را دارا هستیم.
مرتضی براری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه همایش آشنایی با فناوری فضایی افزود: یکی از اولویت ها این است که این اقتدار علمی در عرصه فضایی را تبدیل به اقتدار اقتصادی کنیم.
وی گفت: امیدواریم با کمک دانشگاهیان بتوانیم صنعت فضایی را در کشور شکل دهیم و همچنین بتوانیم در عرصه اقتصاد فضا سرآمد منطقه و جهان باشیم.
براری افزود: امروزه اقتصاد فضا بعنوان یک اقتصاد نوظهور دارای رشد قابل ملاحظه ای است بطوریکه در 10 سال گذشته اقتصاد فضا رشد 139 درصد داشته است در صورتی که متوسط رشد اقتصاد جهانی حدود 19 درصد بوده است و تا 20 سال آینده اقتصاد فضا بیش از 220 درصد رشد خواهد داشت و متوسط رشد اقتصاد جهانی حدود 92 درصد خواهد بود.
وی با بیان اینک فضا یک فرصت و ظرفیت اقتصاد کشور است گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی استفاده حداکثری از ظرفیت های بالقوه کشور و یکی از ظرفیت های بالقوه فضا است و امیدواریم با کمک دانشگاه ها و شرکت ها خصوصی سهم مان را در اقتصاد فضا پررنگ کنیم.
براری افزود: سهم اقتصاد فضا در سال 2016 میلادی 345 میلیارد دلار بوده است و بیش از 75 درصد این اقتصاد توسط کسب و کارهای جدید و شرکت های دانش بینان بوده است.
وی گفت: تلاش داریم سهم ما که در این اقتصاد حداقلی است، پر رنگ کنیم و امروزه ریز ساخت های فضای بستر کسب و کار، اشتغال و ارائه خدمات شده است.
براری با اشاره به تدوین برنامه های 10 ساله در این سازمان افزود: هدف برنامه 10 ساله اول از سال 1385 تا 1394 توسعه فناوری فضایی و دست یابی به زنجیره کامل بخش فضایی بود.
وی گفت: هدف برنامه دوم از سال 1395 تا 1404 تثبت زنجیره چرخه کامل فضایی و تکمیل زنجیره ارزش بخش فضایی است.
براری افزود: امروزه سهم ما در اقتصاد فضا کمتر از هزار میلیارد تومان است و معتقدیم با توجه به اینکه یک درصد جمعیت جهان را داریم بتوانیم یک درصد اقتصاد این بخش را به خودمان اختصاص دهیم.
وی گفت: تلاش داریم که در صنعت فضایی توسعه متوازن کل زنجیره را داشته باشیم و بتوانیم فناوری را توسعه دهیم، شرکت های خصوص برای ساخت صنایع بالا دستی ایجاد کنیم، سهم ابراتورها را پر رنگ کنیم و کسب و کار خدمات را ایجاد کنیم.
براری افزود: داده های ماهواره ای می توانند بین 17 تا 25 درصد ارزش افزوده در صنعت کشاورزی ایجاد کنند یعنی می توانند بهره وری اقتصاد کشاورزی را افزایش دهند.
وی گفت: کشاورزی یک فرصت برای اقتصاد کشور است و هم اکنون بیش از 15 میلیون هکتار زمین کشاورزی داریم.
براری افزود: 5 حوزه کشاورزی، خدمات شهری، مدیریت بلایا، محیط زیست و هواشناسی را در اولویت قرار داده ایم تا با ایجاد شرکت های دانش بنیان بتوانیم سهم مان را در اقتصاد فضا پررنگ تر کنیم و امیدواریم استارت آپ ها در کسب و کارهای فضایی را شکل دهیم.
وی گفت: با شرکت های خصوصی جلساتی داشته ایم و تلاش می کنیم از آنها حمایت کنیم تا بتوانیم منشاء صادرات و خدمات فضایی باشیم.
براری در خصوص پایش فضایی محصولات کشاورزی افزود: محصولات کشاورزی توسط ماهواره ها پایش و گزارش آن به مراجع ذیصلاح ارائه می شود.