• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۸۰۹۴۵
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۱
از دنیای علم؛​

تشخیص بیماری از روی اثر انگشت افراد

تحقیقات اخیر نشان داده که اثر انگشت می‌تواند در بررسی احتمال ابتلای افراد به بیماری‌هایی نظیر دیابت، آسم و سرطان، قبل از بروز علایم بیماری کمک کند.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛  اثر انگشت از مدت‌ها پیش تاکنون در تعیین هویت افراد کاربرد زیادی داشته است، اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که اثر انگشت می‌تواند در بررسی احتمال ابتلای افراد به بیماری‌هایی نظیر دیابت، آسم و سرطان، قبل از بروز علایم بیماری کمک کند.
محققین طی مطالعات قبلی خود در سال‌های پیش نیز دریافته بودند که بین اثر انگشت و خطوط کف دست که منحصر به هر فرد است و ریسک ابتلا به بیماری‌هایی مانند انواع دیابت، آلزایمر، سرطان خون، ، افسردگی و حتی بیماری‌های لثه ارتباط وجود دارد.

تشخیص بیماری از روی اثر انگشت افراد


نظریه‌ای که به منظور اثبات این فرضیه، از بررسی‌های تشخیصی پوست و مطالعات علمی در زمینه ارتباط نوع اثر انگشت فرد و بیماری‌های وابسته به آن به دست آمده است، مبنی بر این است که اگر رشد اندام‌های حرکتی مانند دست و پا، ارگان‌ها و سایر بافت‌ها و نسوج بدن در دوران اولیه زندگی جنینی یعنی سه ماهه اول بارداری مختل شود، تغییراتی در طرز قرارگیری و پیکربندی انگشتان و خطوط کف دست نیز ایجاد خواهد شد.
این تغییرات نشانه‌های کاملا مشهود و دایمی رشد غیرطبیعی سیستم عصبی و یا نقص رشد آن است که در سه ماهه اول بارداری که سیستم عصبی جنین در حال رشد و تکامل است، در رحم روی می‌دهد.
اثر انگشت افراد، برجستگی‌ها و فرورفتگی‌های بسیار ریز و منحصر به فرد در پوست افرادهستند، بدین معنا که هیچ دونفری در جهان وجود ندارند که اثر انگشتان متشابهی داشته باشند حتی دوقلو‌های همسانی که دی. ان.‌ای مشترک دارند.
هر یک از این الگو‌های منحصر به فرد سر انگشتی، همزمان با تشکیل انگشت‌های جنین بین هفته ۱۱ تا ۲۴ بارداری ایجاد می‌شوند.
محیط داخل رحم تحت تاثیر عواملی، چون فشارخون، اختلالات هورمونی، تغذیه مادر، عفونت رحم، وضعیت قرارگیری جنین در رحم و چگالی و غلظت مایع آمینیوتیک در اطراف انگشتان جنین است. این عوامل دقیقا به اندازه ژن‌ها نقش مهمی در تعیین الگو‌های فیزیکی و روانی هر فرد بازی می‌کنند.
الگوی سرانگشتان سه بخش اصلی دارد: شیارها، کمان‌ها و حلقه ها. تفاوت‌های منحصر بفرد این الگو‌ها در تعداد، اندازه، شکل و فضای بین آنهاست که مختص هر فرد است.


ارتباط این الگو‌ها با احتمال ابتلا به برخی بیماری ها، به شرح زیر است:تشخیص بیماری از روی اثر انگشت افراد


بیماری قلبی
طبق مطالعات به ثبت رسیده در مجله پزشکی-تحقیقاتی امریکا، مردان مبتلا به بیماری‌های قلبی وابسته به سرخرگ‌های کرونر قلب و شریان‌های اکلیلی، معمولا دارای یک نوع خاص از اثر انگشت هستند. بدین معنی که اثر انگشت آن‌ها دارای برجستگی‌های بیشتر در بعضی نواحی خاص از سرانگشتان آن‌ها بوده و شیار‌های عمیق تری نسبت به سایر افراد دارد.


سرطان

مطابق با تحقیقات انجام شده ارتباط بین الگوی اثرانگشت و تعدادی از سرطان‌ها مانند: سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان تخمدان و سرطان گردن رحم گزارش شده است.
محققین با مطالعه اثرانگشت ۳۰۰ زن مبتلا به سرطان تخمدان و سایر سرطان‌های مربوط به زنان، به این نتیجه دست یافتند که در اثر انگشت این زنان، تعداد حلقه‌های کمتر و کمان‌های بیشتری وجود دارد.
محققین دانشکده پزشکی دانشگاه تهران نیز با آنالیز این تحقیق روی سرطان مربوط به زنان، به وجود درصد بیشتری از کمان‌ها در اثر انگشت زنان مبتلا به سرطان رسیده و نتیجه این یافته‌ها را تایید نموده اند.


دیابتتشخیص بیماری از روی اثر انگشت افراد
ژنتیک و اثرات محیطی دو عاملی هستند که در ابتلای افراد به انواع دیابت موثرند و محققین تفاوت‌های آشکاری در اثر انگشت دست راست و چپ مبتلایان به دیابت نوع یک و دو یافته اند. بدیهی است که اثر انگشت دست راست و چپ در افراد شبیه به هم نیستند، اما مطابق با تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ در دانشگاه اوهایو در امریکا انجام شده است، هرچه این تفاوت‌ها بیشتر و آشکارتر باشد، احتمال ابتلای فرد به دیابت بیشتر خواهد بود.
با توجه به فراگیر بودن دیابت در سال‌های اخیر، نتیجه بدست آمده از این تحقیقات جهت پیشگویی ابتلا به دیابت در افراد بسیار کارآمد خواهد بود. محققین همچنین دوره‌ای از زندگی جنینی را که ریسک ابتلا به دیابت در آن افزوده می‌شود، دقیقا مشخص کرده اند. بیشترین تفاوت‌ها در الگو‌های اثر انگشت، در انگشتان چهارم دو دست در دوران جنینی مشاهده شده است که بین هفته ۱۴ تا ۱۶ بارداری رشد می‌کنند.تیم تحقیقاتی دانشگاه اوهایو، اکنون در حال کار کردن روی پروژه ایجاد نرم افزاری برای سیستم موبایل هستند که با لمس گوشی و گرفتن اثر انگشت شخص، قبل از شروع علایم بیماری، قادر به تعیین ریسک ابتلا به بیماری و تشخیص آن خواهد بود.


بیماری لثه
طبق نتایج مطالعاتی دانشگاه پاسیفیک در هندوستان که در مجله دندانپزشکی نوین به چاپ رسیده است کودکانی که دندان‌های سالمی ندارند، نسبت به کودکان دیگر اثر انگشت‌های متفاوتی دارند و این تفاوت در تعداد شیار‌های بیشتر و برجستگی‌های کمتر در الگوی اثر انگشت آنهاست.


بیماری ام. اس
این بیماری به دلیل ایجاد آسیب به لایه محافظتی برخی از اعصاب بدن ایجاد می‌شود. اگرچه دلایل ابتلا به آن هنوز شناخته شده نیستند، اما گمان می‌رود که جهش‌های ژنتیکی، فشار‌های عصبی و عوامل محیطی مانند کمبود ویتامین دی از جمله عوامل موثر در ابتلا به آن باشد. مطالعات انجام شده نشان داده اند که مبتلایان به ام. اس برجستگی‌های بیشتری در سرانگشتان خود داشته و همچنین این مبتلایان حلقه‌های بیشتری در اثر انگشت دست چپ خود دارند.


آسمتشخیص بیماری از روی اثر انگشت افراد
ژن‌ها و عوامل محیطی نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت آسم در بیماران دارند. آخرین نتایج مطالعاتی نشان داده اند که افراد مبتلا به آسم به طور قابل ملاحظه‌ای کما نهای کمتر و حلقه‌های بیشتری در سر انگشتان خود دارند.


ناباروری

محققین در مقایسه اثر انگشت مردان نابارور با سایر مردان، دریافتند که تعداد حلقه‌های موجود در اثر انگشت آن‌ها به طور چشمگیری پایین‌تر است.
اهمیت این تحقیقات برآن است که امید می‌رود با گسترش تحقیقات در آینده‌ای نه چندان دور با استفاده از ارتباط بین ژن‌ها با اثر انگشت و اثر آن در ابتلا به نا باروری و بیماری‌های ذکر شده، بتوان به درمان هرچه بهتر آن‌ها پرداخت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)