؛ فریدون گل افرا در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: واحدهای فرآوری برنج در ایران به اصلاح و نوسازی نیاز دارد و به عبارتی باید به فناوری روز مجهز شود.
این پژوهشگر در حوزه کشاورزی با اشاره به اینکه شالیکوبی های کشور از فقدان فناوری نوین به شدت رنج می برد، گفت: در حال حاضر 30 درصد شالیکوبی ها در کشور مجهز به فناوری های نوین است و 70 درصد شالی به صورت سنتی تولید می شود.
وی در ادامه با اعلام خبری مبنی بر اینکه 20 درصد برنج در شالیکوبی ها تبدیل به ضایعات می شود بر لزوم جلوگیری ازضایعات برنج، ارتقای کیفیت و اقتصادی کردن قیمت تمام شده این محصول راهبردی در کشور تاکید کرد.
گل افرا بیان داشت: برنج ایرانی از حیث عطر، طعم و کیفیت در دنیا زبان زد عام و خاص است.
وی گفت: ایران از 12 نوع شرایط آب و هوایی و اقلیمی و از تنوع تولیدات زراعی و باغی مناسبی برخوردار است.
وی تصریح کرد : ایران یکی از پنج کشور جهان است که در تولید بیش از 20 محصول کشاورزی جزء تولیدکنندگان عمده به شمار می رود.
گل افرا اظهارداشت: در حال حاضر ایران از 18 میلیون هکتار زمین قابل کشت و 400 میلیارد متر مکعب ریزش های آسمانی برخوردار است که سهم بخش کشاورزی از این میزان 100 میلیارد مترمکعب است.
وی در ادامه به بحث صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت : اهمیت ضرورت و توجه به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی باید به عنوان یکی از اصول اساسی دستیابی به ارزش افزوده بالاتر در کشور در قلمرو سیاست های کلان کشاورزی وارد شود.
کارشناس کشاورزی افزود: صنایع تبدیلی و تکمیلی موجبات کاهش ضایعات، توسعه صادرات، ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی را در کشور فراهم می کند.
وی افزود : در حال حاضر 30 درصد محصولات کشاورزی کشور تبدیل به ضایعات می شود.
گل افرا گفت : تولید نان صنعتی نسبت به روش سنتی از ضایعات کمتری برخوردار است بنابراین جهت گیری باید به سمت تولید و مصرف نان صنعتی در جامعه باشد.
وی افزود: برای تولید نان باید از فناوری های نوین استفاده کرد تا ضایعات این کالای اساسی در جامعه به حداقل کاهش یابد.