گزارش؛رویایی که به کابوس تبدیل شد +فیلم
«فروغ جاویدان»، نبردی که دقیقا شش روز پس از قبول قطعنامه 598 به وسیله سازمان مجاهدین خلق و با همراهی عراق طرحریزی شد؛ عملیاتی که همه آن را به نام «مرصاد» می شناسند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ در تیر ماه 67 صدام حسین در یک نطق تلویزیونی اعلام کرد: "بعد از مدتی خواهید دید که چگونه مجاهدین خلق به اعماق خاک خودشان نفوذ خواهند کرد و همینطور پیوستن مردم ایران به صفوف آنها را خواهید دید"و هنوز شش روز از قبول قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی ایران، نگذشته بود که نیروهای عراقی توافق های این قطعنامه را زیر پا گذاشته، مجدداً به جنوب و حوالی خرمشهر حمله کردند تا راه نفوذ برای ارتش مجاهدین خلق باز شود.
48 ساعته به تهران خواهیم رسید
وقتی خاطرات آن روزها را دوره می کنیم خیال خام فردی مفلوک چون مسعود رجوی را می بینیم که در شب آغاز عملیات مرصاد می گوید: بر اساس تقسیمات انجامشده، 48 ساعته به تهران خواهیم رسید... کاری که ما میخواهیم انجام دهیم در حد توان یک ابرقدرت است؛ چون فقط یک ابرقدرت میتواند کشوری را ظرف این مدت تسخیر کند... از پایگاه نوژه هم ترسی نداشته باشید؛ هر سه ساعت به سه ساعت دستور میدهم هواپیماهای عراقی بیایند و آنجا را بمباران کنند. پایگاه هوایی تبریز را هم با هواپیما هر سه ساعت به سه ساعت مورد هدف قرار خواهیم داد. علاوه بر آن، ضدهوایی و موشک سام 7 هم که داریم... هوانیروز عراق تا سرپل ذهاب به همراه ستونها خواهد بود. از نظر هوایی ناراحت نباشید، چون هواپیماهای عراقی پشتیبان ما هستند و تمام ماشینها بهصورت ستون حرکت میکنند.
خیال باطل منافقین رسیدن به تهران بود
سردار علی فضلی فرمانده لشکر10 سیدالشهداء(ع) در جنگ تحمیلی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما؛ درباره این صحبت رجوی به آرزوی نهفته در ذهن منافقین اشاره کرد و گفت: منافقین در خیال باطل خود گذر از کرمانشاه، همدان ،قزوین و در آخر رسیدن به تهران را می پروراندند که این خیال باطل آنها نشان از عدم شناختشان از امام راحل(ره) و مردم بود.
فرمانده دفاع مقدس افزود: قشنگ ترین بخش عملیات مرصاد زمانی بود که رزمندگان اسلام به فرمان امام به وظیفه الهی خود عمل کردند و فرار منافقین و ارتش بعث عراق را از طریق کوه و کمر که صحنه زیبایی را رقم زده بود مشاهده می کردند.
وی با بیان اینکه عملیات مرصاد از سوم تیرماه آغاز شد، گفت: سال 1367 پس از پذیرفتن قطعنامه، این بار عراق با تقویت منافقین وارد میدان شد؛ با این تصور باطل که بتوانند به عمق کشور راه پیدا کنند.
سردار فضلی ادامه داد: روز سوم مرداد در حالیکه منافقین بین اسلام آباد و کرمانشاه در حال پیشروی بودند رزمندگان اسلام که در حال مقابله با تعرض مجدد عراقی ها در جنوب کشور بودند از ادامه تعرض منافقین از غرب جلوگیری کردند.
وی با اشاره به اینکه درگیری شدید رزمندگان با منافقین تا پنجم مرداد ادامه داشت، گفت: در این عملیات شهدای والامقامی چون صیادشیرازی و شوشتری حضور داشتند.
سردار فضلی با بیان اینکه عملیات مرصاد بیشترین خسارت و تلفات را در طول تاریخ به منافقان تحمیل کرد، افزود: عنایت خداوند در این عملیات شامل حال رزمندگان شد و بیش از 2400منافق و منافقه کشته یا اسیر شدند.
وی تصریح کرد: تجهیزات و امکانات منافقین در عملیات مرصاد منهدم شد و آنها مجبور به عقب نشینی و فرار شدند.
سردار فضلی درباره نامگذاری عملیات مرصاد به آیات و روایات اشاره کرد وگفت: وقتی مانع پیشروی منافقین شدیم و آنها را سرکوب و منهدم کردیم مرصاد به معنی مقابله حق علیه باطل اتفاق افتاد.
وصف عملیات مرصاد از زبان شهید علی صیاد شیرازی: صبح روز پنجم مرداد، عملیات با رمز یا علی(ع) آغاز شد؛ در تنگه چهارزبر، چنان جهنمی برای یاران صدام برپا شد که زمانی برای پشیمانی نمانده بود. جاده بهزودی انباشته از ادوات سوخته شد. عملیات که تمام شد، در جاده کرمانشاه ـ اسلامآباد غرب، هزاران کشته از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دخترانی که با ملت خود بسیار ناجوانمردانه رفتار کرده بودند؛ کسانی که روز تنهایی میهن، به یاری اردوی خصم شتافته بودند. بههرحال خداوند متعال در آخرین روز جنگ با عملیات مرصاد به آن آیه شریفه عمل کرد. خداوند در آن آیه شریفه میفرماید: «با اینها بجنگید. من اینها را به دست شما عذاب میکنم و دلهای مؤمن را شفا میدهم و به شما پیروزی میدهم» و نقطه آخر جنگ با پیروزی تمام شد و خبیثترین دشمنان ما در اینجا به درک واصل شدند و پیروزی نهایی ما، یک پیروزی عظیمی بود.
عمار داره این خاک...
آری، امروز سالگرد عملیات غرور آفرین مرصاد است عملیاتی که در آن آخرین گلولههای شلیکشده در هشت سال دفاع مقدس، بر سینه دشمن پرکینه نشست و آنچه مهم است، پس از گذشت حدود 25 سال از این عملیات و نقشه های بی سرانجام منافقین و دار و دسته مسعود رجوی در طول این سال ها به تازگی خبر مرگش توسط خیال پردازانی اعلام شد که هنوز رویای چشم داشتن به این خاک را در سر می پرورانند در حالی که هنوز باور نکرده اند که: عمار داره این خاک... مختار داره این خاک...
گزارش از زینب سلیمانی طامه