• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۳۸۰۲۲
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

رونق کشاورزی با توجه به خوراکی های بچه ها در مدرسه

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از خانواده‌ها و مدیران مدارس خواست با رعایت شش نکته توصیه شده درباره خوراکی‌های دانش آموزان، ضمن تامین تندرستی بچه‌ها به رونق کشاورزی و روش‌های پایدار تولید غذا کمک کنند.

** رونق کشاورزی با توجه به خوراکی های بچه ها در مدرسه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فائو اعلام کرد با توجه به هدر رفت حدود ۱۷ درصد از مواد غذایی جهان در بخش خرده فروشی و مصرف کننده ها، لازم است روش‌های صرفه جویی و مصرف بهینه مواد غذایی از کودکی به نسل‌های بعدی آموزش داده شود.

در گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد با اشاره به نقش موثر مدارس به عنوان یکی از بهترین نهاد‌ها برای تشویق مردم به کاهش ضایعات مواد غذایی، تصریح شده است که توجه به تغذیه بچه‌ها در مدرسه، علاوه بر ارتقاء تندرستی کودکان، فواید بلندمدت دیگری در ابعاد مختلف اقتصادی و اجتماعی دارد که روش‌های مصرف بهینه، کمک به کاهش گرسنگی در سراسر جهان و رونق کشاورزی و روش های پایدار تولید غذا از جمله آنهاست.

فائو در طرحی که با پشتیبانی وزارت کشاورزی آلمان اجرا می‌شود، از پدران و مادران و مدیران مدارس خواسته است که با توجه به امکانات خود و با تکیه بر خلاقیت‌های مثبت، استفاده از مواد غذایی گیاهی را گسترش داده و با تشویق بچه‌ها به مصرف انواع سبزیجات، حبوبات، میوه‌ها و آجیل به کشاورزی و روش‌های پایدار تولید غذا در نقاط مختلف جهان کمک کنند.

در تهیه این طرح جوانب مختلفی مانند سطح دسترسی خانواده‌ها یا مدارس به مواد اولیه، قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن، پیچیده نبودن روش طبخ و آماده سازی و مطلوب بودن آن لحاظ شده است.

فائو تصریح کرده است که اگرچه عمل به دستورالعمل‌های تغذیه‌ای و تهیه غذایی که در عین تضمین سلامت و تندرستی، برای بچه ها لذتبخش و خوشمزه نیز باشد، کار آسانی نیست، اما انجام آن بسیار مهم است.

شش نکته مورد تاکید فائو درباره تغذیه دانش آموزان:

خلاقیت؛ نخستین نکته مورد تاکید فائو در این طرح است و بر اساس آن، به پدران و مادران یا مسئولان تغذیه دانش آموزان توصیه شده که در تهیه خوراکی ها، چه در مواد اولیه و روش طبخ و چه در ظاهر غذا و نیز ارائه آن، خلاقیت به خرج دهند تا محصول نهایی مورد پذیرش بچه‌ها قرار گیرد.

استفاده از انواع چاشنی (مانند سبزی‌های معطر) در کنار مواد اصلی، دیگر نکته‌ای است که برای تهیه غذای دانش آموز توصیه شده است.

فائو همچنین از مادران و سایر تهیه کنندگان غذای بچه‌ها خواسته است که برای خوشمزه‌تر کردن غذا از طعم‌های متنوع و آشنا با ذائقه بچه‌ها استفاده کنند.

استفاده از مواد اولیه سالم و بومی محل، دیگر توصیه فائو برای تهیه غذای دانش آموزان است و پس از آن، تاکید شده است که خانواده‌ها تا می‌توانند از محصولاتی استفاده کنند که از طریق کشاورزی پایدار به دست می‌آید. از آنجایی فرهنگ غذایی جوامع مختلف، بسته به شرایط اقلیمی آن مناطق متنوع است، استفاده از برنج، لوبیا، عدس و ذرت در امریکای جنوبی و جنوب شرق آسیا و مصرف گوجه فرنگی، هویج، سیب زمینی، انواع کلم، سبزیجات و .. در اروپا و خاورمیانه مورد تاکید قرار می‌گیرد.

بازدید از مزرعه و باغ؛ آخرین توصیه فائو درباره تغذیه در مدرسه است و از  اولیاء دانش آموزان خواسته شده که بچه‌ها را با محل و روش‌های تولید محصول آشنا سازند و بهترین راه برای این امر، در صورت امکان ساخت باغچه یا گلخانه در مدرسه و یا حضور بچه‌ها در مزارعی است که محصولات غذایی روزانه آنها در آنجا تولید می‌شود.
به گفته برخی از محققان، اغلب بچه‌ها پس از آشنا شدن با روش کشت و تولید محصولاتی مانند گوجه فرنگی، کلم و ... و مشاهده نحوه تولید آنها در مزرعه، به خوردن آن محصولات علاقه پیدا می‌کنند.

فائو امیدوار است با گسترش این طرح در نقاط مختلف جهان، شرایطی فراهم شود که تا سال ۲۰۳۰ هر دانش آموز دستکم یک وعده غذایی روزانه و سالم در مدرسه دریافت کند وگامی به سوی ایجاد نسلی از کودکان که عادت به خوردن مواد غذایی سالم و استفاده از رژیم غذایی متنوع در عین صرفه جویی و کاهش دور ریز دارند، برداشته شود و با خرید از کشاورزان و تولیدکنندگان محلی، به رونق کشاورزی پایدار در هر منطقه کمک شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
ستاد تسهیل باید به نهاد موثر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شود
قدردانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین از رئیس رسانه ملی برای پوشش ویژه هفته بسیج
کارگروه مشترک با بورس کالا، مسیر تازه جذب سرمایه در معدن
ارسال ۷۱۴ اثر به کنگره شعر دفاع مقدس آذربایجان غربی
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
تجلیل از نخبگان و فناوران بسیجی در مراغه 
کتاب دستور زبان تبری استاد هومند رونمایی شد
افزایش آلاینده‌ها از ابتدای هفته آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)