• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۲۱۸۸
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۲
سیاسی » سیاست خارجی
در حاشیه جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی مطرح شد؛

نقش موثر کریدور‌های شمالی در مسیر تجارت چین به ایران

معاون اقتصادی وزیر خارجه: براساس بررسی‎های انجام شده، مسیر تجارت چین به ایران از دو کریدور شمالی از فعالیت خوبی برخوردار است

غلامرضا انصاری معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با تشریح نقش موثر کریدور‌های ارتباطی ایران در روابط اقتصادی خارجی گفت: در جلسه امروز ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی، مسیر‌های مهم مواصلاتی در زمینه اقتصادی بررسی شد که براساس آن، مسیر تجارت چین به ایران از دو کریدور شمالی بسیار فعال است و می‌تواند فعال‎تر هم شود، به‎علاوه محور‌های ارتباطی ایران به کشور‌های عراق، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان و چین نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی افزود: مهم‌ترین موضوع جلسه امروز، گزارش راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با کریدور‌ها بود، بنابراین می‎توان گفت: یکی از بزرگترین سرمایه‎های کشور، بهره‎مندی از موقعیت جغرافیایی ممتاز و دسترسی گسترده به بازار کشور‌های اطراف است.

انصاری گفت: جمعیتی بین ۴۵ تا ۵۰۰ میلیون نفر در حاشیه بیرونی مرز‌های ایران زندگی می‎کنند و با توجه به مشکلات مربوط به مسیر‌های هوایی و دریایی، دسترسی زمینی ایران از طریق راه‎آهن و جاده به کشور‌های همسایه، اهمیت بالایی را برای تجارت خارجی ما رقم خواهد زد.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه تمرکز و تاکید دولت، توسعه روابط با همسایگان است، افزود: با توجه به تاکید دولت، کریدور‌ها و توسعه دسترسی‎ از طریق آن‎ها، برای کشور بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اهمیت کریدور شمال به جنوب برای کشور گفت: این کریدور پنجمین و شاید یکی از مهمترین کریدور‌های جهان است، بنابراین باید همه سازمان‎ها در اتمام طرح راه آهن آن کمک کنند.

انصاری افزود: بحث‎های بسیار خوبی برای گسترش دسترسی به افغانستان از طریق راه آهن صورت گرفت که راه آهن مشهد - خاف - هرات یکی از آن‎هاست، همچنین قرار است مسیر چابهار به زاهدان هم با اختصاص منابع مناسب از صندوق توسعه ملی، وارد مرحله بهره‎برداری شود.

وی با اشاره به جایگاه پراهمیت منطقه چابهار گفت: چابهار با توجه به امنیت بالا و دسترسی تجاری مناسب به آسیای میانه، افغانستان، روسیه و شمال اروپا، برای افزایش فعالیت تجاری ایران و چین، از اهمیت زیادی برخوردار است.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: بیشتر افرادی که به دنبال سرمایه گذاری ۲۵۰ هزار دلار به بالا در ایران هستند و می‎خواهند ۵ سال در ایران اقامت داشته باشند، تقاضای خرید خانه و ملک را در کشور دارند که باید برای آن راه حلی ارائه کرد.

انصاری گفت: به همین منظور دولت مصوبه‎ای را برای تشویق سرمایه‎گذاری و جذب منابع ارزی به سازمان‌های اجرایی ابلاغ کرده است.

وی افزود: باید ساز و کار اجرایی این مصوبه هر چه سریعتر از سوی سازمان‌های مربوطه به نمایندگی‌های خارج از کشور ابلاغ شود تا به اطلاع متقاضیان برسد.

انصاری گفت: بیشتر سرمایه‎گذاران خارجی علاقه مند هستند تا در دوره فعالیت اقتصادی در ایران، خانواده‎های خود را هم به کشور ما منتقل کنند، لذا باید برای روشن شدن جایگاه و حقوق مالکیتی این افراد، راه حلی ارائه شود.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: امیدواریم سازمان‎های دست اندرکار، برای دستیابی به راه حل، به دولت ارسال کنند، زیرا کمک به ورود هر چه بیشتر سرمایه‎گذار خارجی به کشور، اطمینان بخشی بیشتری را برای سرمایه‎گذار و اقتصاد داخلی به همراه خواهد داشت.

 توافق درباره صادرات بخشی از محصولات کشاورزی ایران به چین 

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: نهمین جلسه امروز ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با تمرکز بر محور کریدور‌ها و مشکلات آن‌ها و نیز حمل و نقل برگزار شد

انصاری افزود: در جلسه صبح امروز رئیس شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به همراه نمایندگانی از وزارت راه حضور داشتند و توضیحات بسیار خوب و مبسوطی درباره کریدور‌ها ارائه شد.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه افزود: در این جلسه موضوعات دیگری از جمله سفر‌های مهمی که انجام شده مانند سفر وزیر جهاد کشاورزی به چین و مغولستان مطرح شد که سفر بسیار موفقی بود و دستاورد‌های خوبی داشت.

انصاری با بیان اینکه در تلاش هستیم همکاری با مغولستان بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد، گفت: می‌خواهیم همکاری‌های بیشتر به ویژه درباره تامین کالا‌های اساسی از مغولستان بررسی شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: در سفر چین نیز توافقات بسیار خوبی انجام شد و شاید یکی از عملی‌ترین و فوری‌ترین توافقات درباره صادرات بخشی از محصولات کشاورزی به چین بود که گام بلندی قلمداد می‌شود.

انصاری در ادامه با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به آمریکای لاتین و کشور‌های نیکاراگوئه و بولیوی گفت: در این سفر نیز توافقات خوبی برای همکاری به ویژه درباره کالا‌های اساسی و صادرات کالا‌های ایرانی انجام شد و در آینده نزدیک نیز شاهد ورود هیئت‌هایی از این کشور‌ها برای عملی کردن توافقات خواهیم بود.

وی با بیان اینکه توافقات انجام شده در سفر وزیر نیرو به افغانستان دیگر محور این جلسه بود، افزود: این توافقات به روان‌تر شدن نقل و انتقالات مالی بین ایران و افغانستان کمک خواهد کرد و صادرات کالا به افغانستان را با تسهیلات بیشتری به ویژه در حوزه پرداخت‌ها روبرو خواهد کرد.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: مسئله دیگر با افغانستان این است که ما تلاش داریم که امتیازات ویژه‌ای به صادر کنندگان افغانی برای صادرات کالا‌های خود به ایران بدهیم که کمک بزرگی به تامین امنیت و تجارت بین دو کشور خواهد بود.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا راه‌های لازم برای تجار افغانی که مایل به گسترش همکاری با ایران هستند به سرعت پیدا و اجرایی شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به سفر رئیس دفتر رئیس جمهور به ترکیه گفت: یکی دیگر از محور‌های جلسه امروز سفر آقای واعظی به ترکیه بود که سفر بسیار موفقی بود و ملاقاتی نیز با آقای اردوغان انجام شده است.

انصاری افزود: امروز همچنین آخرین وضعیت مذاکرات تیم ایرانی با طرف‌های خود در اروپا درباره اینستکس نیز بررسی شد، ساز و کاری که در حال تلاش برای راه اندازی تجارت با ایران است، توضیحات مبسوطی به جمع دادند که اخبار خوب و فعالیت خوبی در زمینه تجارت خارجی ایران بود و امیدواریم به نتایج عملی آن برسیم.

 برگزاری جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی 

جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی امروز با حضور غلامرضا انصاری معاون اقتصادی وزارت امور خارجه و تعدادی از معاونین دستگاه‎های اقتصادی کشور برگزار شد.

مهمترین محور‌های این جلسه، بررسی اخبار تحولات اقتصادی ایران و تعاملات با سایر کشورهاست. استفاده از ظرفیت‌های حمل و نقلی کریدور‌های شرقی_ غربی کشور با هدف رفع مشکلات موجود در حوزه حمل و نقل ریلی، شناخت موانع و ظرفیت‎های موجود در حوزه ترانزیت و استفاده بیشتر از بندر چابهار با توجه به معافیت تحریمی این بندر؛ از دیگر محور‌های این جلسه است. قرار است سفر مقامات اجرایی به خارج از کشور در راستای تعاملات اقتصادی نیز در این جلسه مطرح و بررسی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)